לחם תבלינים פשוט וקל ללא לישה שאופים בסיר או במחבת שנכנסים לתנור. חמש דקות עבודה, שעה וחצי התפחה ויש לכם לחם ריחני ומדהים לזלילה מיידית…
חומרים לכיכר אחת גדולה בקוטר 25-30 ס"מ
600 גרם קמח (4 ושליש כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
10 גרם מלח (חצי כף)
480 גרם מים חמימים (2 כוסות)
תערובת תבלינים טריים או יבשים לבחירתכם: בזיליקום, אורגנו, טימין, רוזמרין
לגימור:
מעט מלח גס
מעט שמן זית
- מערבבים יחד את כל החומרים בקערה עד שלא רואים יותר קמח בכלל
- עוטפים בשקית ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה
- משמנים סיר או מחבת שטוחים וגדולים בגודל 25-30 ס"מ עם מעט שמן זית
- מעבירים את הבצק בזהירות אל הסיר ומשטחים אותו בעדינות לכיכר שטוחה בגודל הסיר
- מכסים שוב בשקית ומתפיחים כחצי שעה
- בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות
- מברישים את הבצק בשמן זית וחורצים איקס במרכז עם סכין חדה
- אופים 35-40 דקות עד שהכיכר זהובה יפה
- מוציאים מהתנור ומברישים בעוד מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ותבלינים מעל
השמרים, שמרים יבשים או טריים?
באיזה שמרים אתה משתמש? טריים או יבשים?
יבשים, תיקנתי גם במתכון
ללא לישה?
ללא לישה
את התבלינים לשים גם בבצק וגם לאחר האפייה מעל?
כן