לחם תבלינים פשוט וקל ללא לישה שאופים בסיר או במחבת שנכנסים לתנור. חמש דקות עבודה, שעה וחצי התפחה ויש לכם לחם ריחני ומדהים לזלילה מיידית…

IMG_0149_2.JPG

חומרים לכיכר אחת גדולה בקוטר 25-30 ס"מ

600 גרם קמח (4 ושליש כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
10 גרם מלח (חצי כף)
480 גרם מים חמימים (2 כוסות)
תערובת תבלינים טריים או יבשים לבחירתכם: בזיליקום, אורגנו, טימין, רוזמרין

לגימור:
מעט מלח גס
מעט שמן זית

  • מערבבים יחד את כל החומרים בקערה עד שלא רואים יותר קמח בכלל
  • עוטפים בשקית ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה
  • משמנים סיר או מחבת שטוחים וגדולים בגודל 25-30 ס"מ עם מעט שמן זית
  • מעבירים את הבצק בזהירות אל הסיר ומשטחים אותו בעדינות לכיכר שטוחה בגודל הסיר
  • מכסים שוב בשקית ומתפיחים כחצי שעה
  • בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות
  • מברישים את הבצק בשמן זית וחורצים איקס במרכז עם סכין חדה
  • אופים 35-40 דקות עד שהכיכר זהובה יפה
  • מוציאים מהתנור ומברישים בעוד מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ותבלינים מעל

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. בר

    השמרים, שמרים יבשים או טריים?

  2. גלי

    באיזה שמרים אתה משתמש? טריים או יבשים?

    1. בייקרי 365

      יבשים, תיקנתי גם במתכון

  3. מיכאל גולד

    ללא לישה?

    1. בייקרי 365

      ללא לישה

  4. אורי

    את התבלינים לשים גם בבצק וגם לאחר האפייה מעל?

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה