גלידת דבש שרוף

נראה לי שאפשר להכתיר אותה בתור הגלידה הכי טעימה שיצא לי להכין עד כה – גלידת דבש שרוף. בהכנת הגלידה הזאת שורפים את הדבש עד שהוא משחיר ומעלה עשן אבל תתפלאו כמה הטעם של הגלידה יוצא קרמלי, מעושן, מדהים וממכר!

IMG_9855_3.jpg

300 גרם שמנת
100 גרם דבש
2 גרם מלח
300 גרם חלב
50 גרם גלוקוז
50 גרם סוכר
100 גרם חלמונים
100 גרם רוויון
3 גרם מייצב גלידה

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • מחממים את השמנת והמלח בסיר עד לסף רתיחה
  • בסיר נפרד שמים את הדבש ומבשלים אותו עד שהוא נהיה כהה ומתחיל להעלות עשן (135 מעלות)
  • מדללים את הדבש עם השמנת בזהירות כי התערובת תבעבע מאוד. מבשלים עוד דקה או שתיים עד שהתערובת חלקה לחלוטין. מעבירים את התערובת לאמבט הקרח ומקררים.
  • שמים בסיר את החלב, הגלוקוז והווניל ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם המייצב ומוסיפים אל הסיר. מחממים עד לסף רתיחה.
  • יוצקים על החלמונים ועושים השוואת טמפרטורות. מחזירים אל הסיר ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה (85 מעלות).
  • מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומניחים את הקערה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין. מערבבים פנימה את תערובת הדבש ואת הרוויון.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).
מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. rinat הגיב:

    הכנתי כמעט את כל הגלידות שפרסמת.
    בתור מישהי שרדתה דבש כל ילדותה וליקקה אותו ישירות מהחלה החמה – זאת בלי שום ספק הגלידה הכי מיוחדת ומהממת!!!!
    כל הכבוד – תפרסם עוד מתכונים אני אוספת את כולם 🙂

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      מעולה, איזה כיף!

      אהבתי

  2. ליאת הגיב:

    אפשר לוותר על מייצב הגלידה??

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אפשרי. הגלידה תהיה קצת פחות עמידה מחוץ למקפיא, כלומר תימס קצת יותר מהר.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s