גלידת שוקולד

כל פרוייקט קינוחים קפואים חייב שיהיה בו מתכון לגלידת שוקולד. ואם כבר, אז מתכון כזה מעולה, ללא ביצים, שנותן את כל הבמה לטעם הממכר של השוקולד. בגלידה הזאת יש שילוב מנצח של שוקולד חלב, שוקולד מריר ואבקת קקאו שנותנים טעם ומרקם מושלמים. ניתן כמובן להשתמש רק בשוקולד מריר או רק בחלב. אם משתמשים רק בשוקולד חלב שהוא מתוק יותר מומלץ להפחית שליש מכמות הסוכר (50 גרם) ולהוסיף עוד רבע כוס שמנת (60 גרם).

IMG_0016_2

100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
20 גרם אבקת קקאו
3 גרם מלח
160 גרם שמנת
450 גרם חלב
50 גרם גלוקוז
150 גרם סוכר
20 גרם אבקת חלב (אופציונלי)
3 גרם מייצב לגלידה

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • ממיסים את שני סוגי השוקולד יחד בקערה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל
  • כאשר השוקולד נמס לגמרי, מערבבים פנימה את אבקת הקקאו והמלח ושומרים בצד
  • שמים בסיר את השמנת, החלב והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם אבקת החלב והמייצב ומוסיפים אל הסיר.
  • מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב
  • מוזגים את התערובת אל השוקולד בשלוש פעמים ומערבבים היטב אחרי כל פעם
  • מניחים את הקערה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s