אחד הקינוחים הקפואים האהובים והנפוצים ביותר הוא מגנום שהוא בעצם גלידה על מקל. אחרי שניסיתי כל מיני גרסאות הגעתי אל הגרסה הזאת שמכינים עם מוס מוקצף שנעים מאוד לאכילה גם כשהוא קפוא לחלוטין. אז הנה מתכון למגנום סוכר חום בציפוי שוקולד חלב ופקאנים. תרגישו חופשי להתפרע עם הטעמים, הציפויים והתוספות.
"מגנום" סוכר חום, שוקולד חלב ופקאן
חומרים ל-12 מגנומים קטנים.
215 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
6 גרם ג'לטין
36 גרם מים קרים
פט-א-בומב סוכר חום:
120 גרם סוכר חום כהה
30 גרם מים
180 גרם חלמון
ציפוי שוקולד חלב ופקאנים:
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם חמאת קקאו
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
- משרים את הג'לטין במים הקרים ל-10 דקות לפחות ושומרים בצד
- מכינים פט-א-בומב: מבשלים סוכר ומים ל-118 מעלות. לקראת סוף הבישול מתחילים להקציף את החלמונים ויוצקים פנימה את הסירופ כשהוא מוכן. ממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שהתערובת מתקררת.
- מחממים מעט מהשמנת עם הווניל עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין.
- יוצקים את השמנת החמה אל הפט-א-בומב ומערבבים היטב
- מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה ומקפלים פנימה
- יוצקים לתבניות של מגנום ומכניסים מקלות. מקפיאים היטב לכמה שעות ורצוי ללילה לפחות. מחלצים בעדינות מהתבנית.
- ממיסים יחד את השוקולד החלב וחמאת הקקאו ומערבבים פנימה את אגוזי הפקאן. משתמשים ב-40 מעלות.
- טובלים את המגנומים הקפואים בציפוי וכשהציפוי מתקשה מעט מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה. מחזירים למקפיא או מגישים מיד.
- אם הציפוי נקרש מעט בזמן העבודה, מחממים אותו חזרה ל-40 מעלות. אם נשאר ציפוי ניתן לשמור אותו בחוץ בקופסה אטומה לשימוש חוזר.
נראה מדהים! בהחלט אנסה בבית
איזה כיף! ספר איך יצא…
זה מושלם ….אלוף האלופים …אין עליך🌺🌺🌺
תודה!
נראה מעולה, תודה על המתכון.
אם אני רוצה להכין ציפוי משוקולד מריר, היחס עם שאר המרכיבים אותו דבר?
במקרה הזה כן.
וציפוי על בסיס שוקולד לבן? כמה חמאת קקאו להוסיף?
אותם יחסים. אין צורך לשנות.
פינגבק: קוקילידה מטריפה של סוכר חום – בייקרי 365
אם אני רוצה להכין את הגלידה בלבד בקופסא תצא כמות גדולה? האם בגלידה בצורה הזאת אפשר להוסיף את השוקולד והפקאנים בערבול? תודה
הכמות לא מאוד גדולה, יכול להיות שכדאי להכפיל בפעם וחצי. אפשר להוסיף פקאנים ופצפוצי שוקולד בערבול
נשמע מעולה!!! האם המגנומים יציבים גם בקירור, ואז יהיו כמו מוס?
לא, פחות מתאים לקירור. רק להקפאה.
היי, חובה שימוש בג'טין (מטעמי צימחונות)?
לא חובה.