אחרי שהטרפנו אתכם עם המתכון למגנום עם גלידת סוכר חום מוקצפת מדהימה וקלה להכנה, הנה עוד רעיון למה שאפשר לעשות עם הגלידה הזאת – קוקילידה מטריפה עם עוגיות סוכר חום. לא תוכלו להפסיק לזלול – בהתחייבות!

IMG_0066_2.JPG

לעוגיות:
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
270 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון (אופציונלי)
3/4 כפית מלח
200 גרם סוכר
60 גרם מולסה (אם אין אז מוותרים ומחליפים את הסוכר בסוכר חום)
1 ביצה בגודל L
מעט תמצית וניל

  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר והמולסה ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מקררים את הבצק שעה במקרר
  • קורצים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים, משטחים מעט לפיתה ומסדרים על מגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-15-17 דקות. מצננים.

להכנת קוקילידות מטריפות:

  • מכינים גלידת סוכר חום לפי המתכון שלנו
  • יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית רחבה ומקפיאים לילה לפחות
  • באמצעות חותכן עגול, קורצים מהגלידה עיגולים בקוטר של העוגיות ומניחים כל עיגול בין שתי עוגיות
  • שומרים במקפיא עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. אירן אשל

    איך קלעת לזה שאני כבר ימים מחפשת מתכון טוב לקוקי גלידה ??? ברור שאשתמש בעינים עצומות במתכון שלך. תודה רבה

  2. לילי

    כמה עוגיות יוצאות בערך? (לפני ההרכבה)

להגיב על בייקרי 365לבטל