הכנתם גלידה בבית (או אולי קניתם אחת טובה), אז למה לא לפנק את המשפחה והחברים (ובטח שאת עצמכם) עם גביעי גלידה מדהימים בעבודת יד? מעט עבודה והתוצאה ממכרת ואפשר גם להשתגע איתם עם טעמים ותוספות.

IMG_9817_2.JPG

גביעי גלידה (כ-30 יחידות)
90 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר
140 גרם חלבון
100 גרם קמח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מקציפים עם וו בלון את החמאה ואבקת הסוכר כ-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  • מוסיפים פנימה את החלבון בהדרגה כל פעם קצת. מוודאים שהחלבון נטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד ומגרדים את דפנות הקערה מדי פעם.
  • מוסיפים את הקמח ומערבלים ערבול קצר במהירות איטית רק עד שהכל מתאחד
  • על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה שמים כף של בלילה ומורחים אותה לעיגול דק מאוד בקוטר של כ-10 ס"מ
  • חוזרים על הפעולה עד שהמגש מלא בעיגולים ואז אופים כ-7 דקות עד להזהבה
  • מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים כל עיגול על גבי קונוס מתכת באורך כ-10 ס"מ. ניתן להכניס בתוך קונוס נוסף על מנת לשמור על הצורה. כעבור 2 דקות הגביע יתקשה וניתן להוציא אותו מהקונוסים.
  • אם העיגולים התקשו מדי ולא ניתן לגלגל אותם, מחזירים את המגש לתנור לדקה או שתיים לריכוך
  • ממשיכים לאפות עיגולים עד שנגמרת כל הבלילה
  • ניתן לפזר על גבי העיגולים לפני האפייה שברי אגוזים, שקדים, שיבולת שועל ועוד לגיוון

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אביה

    תודה על הפרויקט הנפלא של הגלידות 🙂
    ניתן לעשות את הגביעים פרווה ע"י שימוש בשמן קוקוס במקום החמאה?

להגיב על בייקרי 365לבטל