"והביאו עלי זית ועלי עץ שמן ועלי הדס" נחמיה ח' 15

שבעה מתכונים בהשראת שבעת המינים. שישי הוא הזית הצנוע והים תיכוני שממלא לנו את המטבח בשמן כל השנה. כאן עם עוגות יפהפיות של שמן זית ולימונים מקורמלים בזעפרן. לוקחים ביס ומיד מרגישים על שפת הים בריביירה…

IMG_5414_2

עוגת שמן זית
150 גרם סוכר (1) (3/4 כוס)
3 חלמונים (מביצים גודל L)
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
180 גרם קמח (כוס ורבע)
240 גרם שמן זית (כוס)
160 גרם חלבון (4 חלבונים מביצים בגודל L)
רבע כפית מלח
90 גרם סוכר (2) (חצי כוס)

  • מקציפים את החלבון עם המלח והסוכר (2) לקצף מבריק ויציב ומעבירים לקערה בצד
  • באותה קערת מיקסר מקציפים את הסוכר (1) עם החלמונים, מיץ הלימון ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית
  • מוסיפים את השמן תוך כדי המשך הקצפה על מהירות איטית
  • מקפלים פנימה את הקמח ולאחר מכן את קצף החלבונים ששמרנו בצד
  • יוצקים על גבי תבנית של תנור ביתי עם נייר אפייה או סיליקון ואופים ב-160 מעלות כחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש

לימונים חלוטים:
מביאים לרתיחה ליטר מים עם 50 גרם (3 כפות) מלח, מנמיכים את האש ושומרים על בעבוע עדין
חותכים 3 לימונים לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ ומבשלים אותן 15 דקות במי המלח. מסננים ושומרים בצד.

סירופ זעפרן:
500 גרם סוכר
15 גרם פקטין
350 גרם מים
200 גרם סירופ תירס או גלוקוז
מעט זעפרן

  • מערבבים את הסוכר והפקטין ושמים בסיר קטן
  • מוסיפים את כל יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה ומנמיכים את האש – שומרים על בעבוע עדין
  • מכניסים את הלימונים החלוטים ומבשלים אותם 15 דקות בסירופ. מסננים ושומרים את הסירופ חם בצד.

הרכבה:

  • קורצים עיגולים בקוטר של הלימון (4-5 ס"מ) מהעוגה המצוננת ומניחים אותם על רשת
  • מניחים על כל עוגה פרוסת לימון מבושלת ויוצקים מעט סירופ חם שיכסה את העוגה מלמעלה ומכל הצדדים
  • מניחים לעוגות להצטנן ומגישים בטמפרטורת החדר

WP_20160708_16_15_42_Rich

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה