בחושה יוגורט ופירות יער

החגים אמנם כבר מאחורינו, אבל אנחנו לא מפסיקים להפתיע אתכם עם מתכונים חדשים, מקוריים וטעימים. והפעם, בחושה רכה ועסיסית עם יוגורט והמון פירות יער. פינוק אמיתי לשבת של אחרי החגים…

IMG_0328_2.JPG

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה (תבנית כיכר לחם)

480 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
15 גרם אבקת אפייה (שתי כפיות)
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל
2 ביצים גדולות
גביע יוגורט או גביע שמנת חמוצה
200 גרם פירות תערובת פירות יער שלמים קפואים
1-2 כפות קמח

  • שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר והווניל ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה
  • אם התערובת נדבקת לדפנות, עוצרים את המיקסר ומגרדים את הדפנות עם מרית
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים שליש מהקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת
  • מוסיפים חצי מכמות היוגורט ומערבלים רק עד שמתאחד
  • חוזרים שוב על שתי הפעולות האחרונות עם שליש נוסף מהקמח וחצי מהיוגורט ומסיימים עם השליש האחרון של הקמח
  • מערבבים את הפירות הקפואים עם 1-2 כפות קמח עד שהם מכוסים מכל הכיוונים
  • מקפלים את הפירות בעדינות לתוך הבלילה של העוגה
  • יוצקים את כל הבלילה לתבנית משומנת
  • אופים ב-175 מעלות כ-60 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ואם לא מוסיפים עוד 10-15 דקות אפייה
  • מוציאים את העוגה מהתבנית אל רשת ומצננים היטב
  • שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s