אחת העוגות הכי מפתיעות שיצא לכם להכין ולאכול. אל תיתנו למראה התמים להטעות אתכם, מדובר בעוגה בחושה עם יוגורט ופירות יער שיוצאת עסיסית ורכה בטירוף וטעימה באופן בלתי רגיל. אם רוצים להפוך אותה לקצת יותר פאנסי מעטרים אותה בקצת גנאש מוקצף שוקולד לבן ופטל טרי ומקבלים גם עוגה שהיא פשוט הצגה. 

צילום: גל בן זאב

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה (תבנית כיכר לחם)
לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ יש להוסיף עוד רבע כמות (בביצים זה עוד חלמון אחד)

480 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
15 גרם אבקת אפייה (שתי כפיות)
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל
2 ביצים גדולות
גביע יוגורט או גביע שמנת חמוצה
200 גרם פירות תערובת פירות יער שלמים קפואים
1-2 כפות קמח

  • שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר והווניל ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה
  • אם התערובת נדבקת לדפנות, עוצרים את המיקסר ומגרדים את הדפנות עם מרית
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים שליש מהקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת
  • מוסיפים חצי מכמות היוגורט ומערבלים רק עד שמתאחד
  • חוזרים שוב על שתי הפעולות האחרונות עם שליש נוסף מהקמח וחצי מהיוגורט ומסיימים עם השליש האחרון של הקמח
  • מערבבים את הפירות הקפואים עם 1-2 כפות קמח עד שהם מכוסים מכל הכיוונים
  • מקפלים את הפירות בעדינות לתוך הבלילה של העוגה
  • יוצקים את כל הבלילה לתבנית משומנת
  • אופים ב-175 מעלות כ-60 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ואם לא מוסיפים עוד 10-15 דקות אפייה
  • מוציאים את העוגה מהתבנית אל רשת ומצננים היטב
  • שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים
צילום: גל בן זאב

גנאש מוקצף שוקולד לבן:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר ללילה
  • המטרה כאן היא לקרר את הגנאש לטמפרטורת מקרר (4 מעלות בערך) כמה שיותר מהר, כך שניתן להיעזר במקפיא אם רוצים לקצר את התהליך ולא לחכות לילה שלם
  • מקציפים את הגנאש במיקסר עם וו בלון במהירות בינונית עד לקבלת קרם יציב מאוד הניתן לזילוף
  • חשוב להיזהר ולא להקציף יותר מדי כי אז הגנאש נשבר ואינו ניתן לתיקון (אבל אם הוא לא שבור מדי, ניתן עדיין להשתמש בו כמלית לפחזניות, למשל)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף, אפשר עם צנטר חלק או משונן – הגנאש מאוד יציב וניתן לזילוף בשלל צורות
  • מזלפים או מורחים את הגנאש על גבי העוגה ומעטרים בפירות טריים
  • מעבירים להתייצבות במקרר ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר
צילום: גל בן זאב

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. Inbar

    הגיוני שהבלילה לא נוזלית ויוצר עיסתית?

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה