חלה מדהימה ומיוחדת לשבת ולכל אירוע וגם סתם בשביל הכיף. שלושה טעמים מפנקים בחלה אחת – בזיליקום, עגבניות וכורכום. שבת שלום!

IMG_0436_2.JPG

חומרים לשלוש חלות:

לבצק פסטו:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם סוכר (4 כפיות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
120 גרם מים (חצי כוס)
25 גרם פסטו (שתי כפיות גדושות)

לבצק עגבניות:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם סוכר (4 כפיות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
60 גרם מים (חצי כוס)
2 כפות רסק עגבניות
25 גרם שמן זית (3 כפות)

לבצק כורכום:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
1 כף כורכום
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם סוכר (4 כפיות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
120 גרם מים (חצי כוס)
25 גרם שמן זית (3 כפות)

  • אופן ההכנה של שלושת הבצקים הוא זהה: שמים בקערת מיקסר את כל האבקות – קמח, שמרים, כורכום (בגרסה הצהובה), מלח וסוכר ומערבבים היטב
  • מוסיפים פנימה את הנוזלים – מים, ביצים, שמן ורסק עגבניות (בגרסה האדומה) או פסטו (בגרסה הירוקה)
  • לשים עם וו לישה 7 דקות עד לקבלת בצק חלק אבל לא רך מדי
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית ומניחים בצד לחצי שעה עד ארבעים דקות
  • מחלקים כל בצק לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-35-40 ס"מ
  • לוקחים גליל אחד מכל צבע וקולעים צמה משלושת הגלילים
  • מסדרים את החלות על גבי מגשי תנור עם נייר אפייה (שתי חלות על מגש אחד וחלה שלישית על מגש נוסף)
  • מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כארבעים דקות עד שעה
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את החלות בביצה ומפזרים מעל מעט פרג
  • אופים 15 דקות, הופכים בין שני המגשים וממשיכים באפייה 10 דקות נוספות
  • אם החלות משחימות מהר, מורידים את טמפרטורת האפייה ל-180 מעלות
  • מצננים וזוללים!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. עדי

    שלום לך, לא הצלחתי להבין את שלב האפייה. האם מדובר בחום טורבו? והאם אופים 2 חלות ביחד? תודה, עדי

    1. בייקרי 365

      כן, טורבו. אופים את כל ה-3 ביחד – 2 על תבנית אחת ועוד חלה על תבנית שנייה ובחצי זמן האפייה הופכים בין הסדר של התבניות. מה שהיה למעלה יורד למטה ולהפך.

  2. מיטל

    היוש! קודם כל החלה הזו נראית מטורפת והבלוג שלך אדיר ואחד האהובים עליי! 🙂 דבר שני, האם בעיניך יהיה אפשרי (ואף רצוי) להמיר את רסק העגבניות ממרח עגבניות מיובשות?

    1. בייקרי 365

      אפשרי בהחלט מבחינת הטעם. היתרון של הרסק הוא שהוא נותן את הצבע. אפשר גם לשלב בין השניים.

  3. מיקה

    האם אפשר להכין מהבצק לחמניות להמבורגר?

    1. בייקרי 365

      כן, בהחלט

  4. שירה בנו

    באמת התקבל צבע כל כך עז או ששמת צבע מאכל?

    1. בייקרי 365

      ללא צבע מאכל

השאר תגובה