חלה בשלושה טעמים

חלה מדהימה ומיוחדת לשבת ולכל אירוע וגם סתם בשביל הכיף. שלושה טעמים מפנקים בחלה אחת – בזיליקום, עגבניות וכורכום. שבת שלום!

IMG_0436_2.JPG

חומרים לשלוש חלות:

לבצק פסטו:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם סוכר (4 כפיות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
120 גרם מים (חצי כוס)
25 גרם פסטו (שתי כפיות גדושות)

לבצק עגבניות:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם סוכר (4 כפיות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
60 גרם מים (חצי כוס)
2 כפות רסק עגבניות
25 גרם שמן זית (3 כפות)

לבצק כורכום:
330 גרם קמח (2 ורבע כוסות + 2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
1 כף כורכום
5 גרם מלח (חצי כפית)
20 גרם סוכר (4 כפיות)
60 גרם ביצים (1 ביצה)
120 גרם מים (חצי כוס)
25 גרם שמן זית (3 כפות)

  • אופן ההכנה של שלושת הבצקים הוא זהה: שמים בקערת מיקסר את כל האבקות – קמח, שמרים, כורכום (בגרסה הצהובה), מלח וסוכר ומערבבים היטב
  • מוסיפים פנימה את הנוזלים – מים, ביצים, שמן ורסק עגבניות (בגרסה האדומה) או פסטו (בגרסה הירוקה)
  • לשים עם וו לישה 7 דקות עד לקבלת בצק חלק אבל לא רך מדי
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית ומניחים בצד לחצי שעה עד ארבעים דקות
  • מחלקים כל בצק לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-35-40 ס"מ
  • לוקחים גליל אחד מכל צבע וקולעים צמה משלושת הגלילים
  • מסדרים את החלות על גבי מגשי תנור עם נייר אפייה (שתי חלות על מגש אחד וחלה שלישית על מגש נוסף)
  • מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כארבעים דקות עד שעה
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את החלות בביצה ומפזרים מעל מעט פרג
  • אופים 15 דקות, הופכים בין שני המגשים וממשיכים באפייה 10 דקות נוספות
  • אם החלות משחימות מהר, מורידים את טמפרטורת האפייה ל-180 מעלות
  • מצננים וזוללים!
מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. עדי הגיב:

    שלום לך, לא הצלחתי להבין את שלב האפייה. האם מדובר בחום טורבו? והאם אופים 2 חלות ביחד? תודה, עדי

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, טורבו. אופים את כל ה-3 ביחד – 2 על תבנית אחת ועוד חלה על תבנית שנייה ובחצי זמן האפייה הופכים בין הסדר של התבניות. מה שהיה למעלה יורד למטה ולהפך.

      אהבתי

  2. מיטל הגיב:

    היוש! קודם כל החלה הזו נראית מטורפת והבלוג שלך אדיר ואחד האהובים עליי! 🙂 דבר שני, האם בעיניך יהיה אפשרי (ואף רצוי) להמיר את רסק העגבניות ממרח עגבניות מיובשות?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אפשרי בהחלט מבחינת הטעם. היתרון של הרסק הוא שהוא נותן את הצבע. אפשר גם לשלב בין השניים.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s