דונטס אפויים זריזים ומהירים להכנה בטעם לימונדה ורודה. מכינים אותם עם המון מיץ וגרידה מלימונים שעכשיו בשיא העונה ומשלבים פנימה תותים או פירות יער אחרים. מקבלים דונטס עוקצניים עם טעם ומראה מושלם. ואם רוצים עוד טיפה להשקיע אז מוסיפים זיגוג רויאל אייסינג פשוט מלמעלה ומקבלים מראה של מאפיית בוטיק בניו יורק.

חומרים לכ-12 דונאטס גדולים

60 גרם חלב (רבע כוס)
2 ביצים
120 גרם סירופ מייפל או דבש (1/3 כוס)
1/4 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
מיץ מלימון אחד
140 גרם קמח (1 כוס)
גרידה מלימון אחד
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס תותים או פירות יער אחרים חתוכים (אפשר קפואים או טריים)

  • טורפים בקערה את החלב, הביצים, המייפל, הווניל והחמאה המומסת
  • לאחר מכן טורפים פנימה את מיץ הלימון
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הגרידה, המלח ואבקת האפייה
  • שופכים את האבקות אל תערובת הנוזלים ומערבבים הכל יחד רק עד שמתאחד, אין גושים ולא רואים יותר את הקמח. חשוב לא לערבב יותר מזה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים בצורת דונאטס (או כל צורה אחרת שתרצו) – ממלאים רק עד שני שליש גובה
  • מפזרים את התותים החתוכים בתוך הבלילה ומשקיעים אותם בעדינות פנימה
  • אופים ב-170 מעלות כ-14 דקות
  • מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית

לזיגוג (אופציונלי):
2 כפות אבקת סוכר
1 כף חלב

  • מערבבים יחד את החלב ואבקת הסוכר לתערובת סמיכה יחסית (אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד אבקת סוכר)
  • מזלפים את הזיגוג באופן חופשי על גבי הדונאטס ונותנים לו להתייצב כחצי שעה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה