בין כל הטיגונים, מוצאים גם זמן למתכון ברוח החג שיהיה פחות משמין. אז קבלו מתכון פצצה לדונאטס אפויים בטעם לימונדת תותים שמכינים בצ'יק ואוכלים בביס.
חומרים לכ-30 דונאטס ביס
60 גרם חלב (רבע כוס)
2 ביצים
120 גרם סירופ מייפל או דבש (1/3 כוס)
1/4 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
מיץ מלימון אחד
140 גרם קמח (1 כוס)
גרידה מלימון אחד
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס תותים קצוצים דק
- טורפים בקערה את החלב, הביצים, המייפל, הווניל והחמאה המומסת
- לאחר מכן טורפים פנימה את מיץ הלימון
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הגרידה, המלח ואבקת האפייה
- שופכים את האבקות אל תערובת הנוזלים ומערבבים הכל יחד רק עד שמתאחד, אין גושים ולא רואים יותר את הקמח. חשוב לא לערבב יותר מזה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים בצורת דונאטס (או כל צורה אחרת שתרצו) – ממלאים רק עד שני שליש גובה
- מפזרים את התותים החתוכים בתוך הבלילה ומשקיעים אותם בעדינות פנימה
- אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות
- מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית
מודעות פרסומת