קבלו את הדבר הגדול הבא שלנו – עוגיות פריכות שמכינים מבייגלה מלוחים טחונים לאבקה וממלאים בקרמל מלוח! אמאל'ה כמה שהדבר הזה טעים וממכר! צריך דחוף להוציא אותן מהבית….

IMG_0448_2

חומרים לכ-50 עוגיות

לבצק בייגלה:
165 גרם מקלות בייגלה מלוחים (3 וחצי כוסות)
195 גרם קמח (כוס וחצי)
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
50 גרם סוכר חום בהיר (1/4 כוס)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
225 גרם חמאה קרה
1 ביצה

למילוי קרמל מלוח:
120 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
30 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס סירופ גלוקוז או סירופ תירס או דבש
130 גרם סוכר לבן (2/3 כוס)

  • טוחנים את הבייגלה במעבד מזון לאבקה דקה
  • מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכרים וטוחנים כמה שניות לאיחוד
  • מוסיפים את החמאה וטוחנים עד לקבלת תערובת של פירורים גסים
  • מוסיפים את הביצה וטוחנים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מאוד פירורי מוסיפים 1-2 כפות מים וטוחנים שוב
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מעבירים את הבצק למקפיא לכ-15-20 דקות
  • קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ובמחצית מהם קורצים חור במרכז בקוטר 1 ס"מ
  • מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
  • מכינים את הקרמל: שמים בסיר אחד את השמנת המתוקה, החמאה והמלח ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש.
  • שמים בסיר שני את הסוכר והסירופ ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק
  • מדללים מיד בתערובת השמנת ומערבבים היטב
  • ממשיכים לבשל על אש בינונים עוד כ-3 דקות (אם יש לכם מדחום, הקרמל צריך להגיע לסביבות 120 מעלות)
  • מניחים בצד לצינון כחצי שעה שהקרמל יהיה נוח לעבודה. חשוב לא לחכות מדי כי אז הקרמל עלול להיות קשה מדי ולא נוח לעבודה. אם זה קורה ניתן לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל
  • מסדרים את כל העוגיות עם החור על מגש ומפדרים באבקת סוכר
  • באמצעות כפית או שק זילוף מניחים מעט קרמל במרכז של העוגיות ללא החור ומניחים בעדינות עוגיה עם חור על הקרמל. לוחצים בעדינות כלפי מטה.
  • ניתן להעביר את העוגיות למקרר או למקפיא לכמה דקות כדי שהקרמל יתייצב לחלוטין
  • העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע ובמקרר כשבועיים (אבל הם לא יישארו לכם כל כך הרבה זמן….)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 27 תגובות

  1. רינת

    נשמע מגניב! 🙂
    ואיזה יופי ששמת את כל המרכיבים ביחד ורק אז את הוראות ההכנה – ככה זה הרבה יותר נוח 🙂

    1. בייקרי 365

      תודה!

  2. דפנה

    הכנתי ויצא מגניב ביותר,בגלל שיש תינוק קטנטן עשיתי בשלבים אז הקרמל קצת סבל ממני חימומים חוזרים ונשנים אבל עדיין יצא טעים מאוד ובאופן מפתיע לא מתוק מדי. בכלל התאהבתי בבלוג

  3. מוריה

    לקח קצת זמן עד שהצלחתי להכין את העוגיות (הילדים חיסלו לי את הבייגלה 😄)
    אבל היה כל כך שווה לחכות!
    מתכון מושלם, שילוב מעולה של מתוק ומלוח, תודה!

  4. מוריה

    שאלה בקשר לקרמל-
    אני מכינה ממרח קרמל מלוח, בדיוק לפי ההוראות, ולמרות שיוצא מאד טעים ו"ממרחי" -החום של התערובת מגיע עד 105-107 מעלות, גם אם אני מנסה להמשיך לבשל/להגביר חום/להנמיך חום- זה אף פעם לא מגיע 110 מעלות אפילו. הבעיה היחידה ש(אולי) נובעת מזה זה שאחרי קצת זמן מצטבר מעט נוזל בתחתית הצנצנת.
    תובנות?

    1. בייקרי 365

      יכול להיות שהבעיה במדחום. צריך להמשיך לבשל ואין צורך להגביר את החום. קרמל רגיש ללחות כך שהנוזל שבתחתית יצטבר כעבור כמה זמן בכל מקרה.

  5. Oz

    היי,
    כמה זה 1/4 'כוס סירופ גלוקוז' בגרם? 90, הגיוני?
    יהיה סיוט לנקות כוס מזה

    תודה!

  6. שירן

    אפשר להכין את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון?

    1. בייקרי 365

      כן, אבל עדיין צריך לטחון את הבייגלה לפירורים לפני שמתחילים. הרעיון היה לחסוך בהפעלה של שני מכשירים, אבל כמובן שזה יעבוד גם בשיטה השנייה.

  7. נופר

    היי,
    הכנתי את העוגיות, הן יצאו כל כך טעימות!! וואוווו
    נשאר לי עוד בצק, אפשר להשאיר אותו במקרר? אם כן, כמה זמן? יומיים זה בסדר?
    והאם כדאי להשאיר יומיים במקרר או במקפיא?
    סורי על החפירות חח

    תודה על המתכונים המהממים

    1. בייקרי 365

      יומיים אפשר במקרר. במקפיא חודש לפחות.

  8. נופר

    הי
    האם. אפשר לשמור את שאר הקרמל במקרר לשימוש חוזר?

    1. בייקרי 365

      כן. לחמם בעדינות ולהשתמש שוב.

  9. רועי

    הי…. הבצק יצא מושלם. הקרמל התפקשש לי – יצא נוקשה מאוד לאחר מילוי העוגיות. הסברה שלי היא שהשתמשתי בכמות גדולה מדי של סירופ גלוקוז?

    1. בייקרי 365

      סביר שבושל יותר מדי לאחר הוספת הנוזלים

  10. יערה

    עוגיות מופלאות. חוזרת למתכון שוב ושוב ותמיד מצליח ויוצא מושלם. הבעיה היחידה היא שחצי מהבצק נאכל עוד לפני שמגיע לתנור…

    שאלה אולי מוזרה קצת – אתה חושב שהבצק יוכל לעבוד כתחתית לפאי (במילוי שוקולד, למשל)?

    תודה רבה 🙂

    1. בייקרי 365

      בהחלט כן!

  11. שרית

    היי! השתמשתי בממרח מוכן במקום הקרמל, אחרי כמה שעות העוגיות היו ממש רכות ולא פריכות, האם המרקם שלהן אמור להיות ככה או שעשיתי משהו לא נכון? עקבתי אחרי המתכון במדוייק..

  12. שרית

    משום מה השאלה שלי לא התפרסמה אז מנסה שוב.. הכנתי את העוגיות אבל השתמשתי בממרח קנוי במקום הקרמל, אחרי כמה שעות העוגיות היו פשוט רכות ולא פריכות (כשהתקררו אחרי אפייה כן היו פריכות), האם העוגיות אמורות לצאת במרקם רך ונימוח או שהן אמורות להיות פריכות? כי הן היו מאוד טעימות רק תוהה אם לא אמורות לצאת ככה.

    1. בייקרי 365

      הן אמורות להיות פריכות. כל ממרח שתשים ירכך אותן, זה היתרון בשימוש בקרמל שבמתכון.

  13. עדי

    וואו איזה עוגיות מדהימות! יצא מעולה

    1. בייקרי 365

      הן באמת מעולות. תודה!

  14. גיא

    ניסינו להכין את העוגיות האלו ומשום מה פעם אחר פעם הקרמל נקרש לנו
    מישהו יכול להסביר מדוע זה קורה?
    עבדנו בדיוק לפי מה שרשום והקרמל נקרש ברמה שזה לא אכיל…ממש נשמח לעזרה

    1. בייקרי 365

      כנראה שאתם מבשלים את השמנת יותר מדי. אפשר תמיד לחמם חזרה את הקרמל למצב שהוא נוזלי ולהוסיף עוד קצת שמנת עד שמקבלים את המרקם שרוצים.

השאר תגובה