כשהחברים שלי ראו את הפחזניות האלה הן שאלו אותי אם לא התבלבלתי קצת ביחסים בין המילוי לפחזנית. אז התשובה שלי הייתה ונשארה – לא. קבלו מתכון מדהים לפחזניות דולסי וריבת חלב עם איזון מושלם של טעמים ומרקמים שפשוט אסור לוותר עליו!

IMG_1198_2.JPG

גנאש מוקצף דולסי (מכינים יום לפני):
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז
200 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד גולד של בארי או שוקולד לבן מקורמל)
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר ללילה

ציפוי פריך:
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
90 גרם קמח
90 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק דק מאוד בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה
  • שומרים את הבצק במקפיא עד לאפיית הפחזניות

פחזניות:
125 גרם חלב
125 גרם מים
15 גרם סוכר
5 גרם מלח
110 גרם חמאה
150 גרם קמח
4 ביצים גודל L

  • שמים את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה בסיר ומבשלים לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד דקה או שתיים לייבוש
  • מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומערבלים מעט עם וו גיטרה עד שמפסיקים לצאת אדים
  • מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה ומחכים בין אחת לשנייה עד שהיא נטמעת היטב בתערובת
  • חשוב שהבצק לא יהיה נוזלי מדי ולכן מוסיפים את הביצה האחרונה חצי בכל פעם, ייתכן ולא תיצטרכו את החצי השני
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים כדורים קטנים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • קורצים מהציפוי הפריך עיגולים בקוטר קצת יותר גדול ממה שזילפנו ומניחים אחד על כל פחזנית
  • אופים ב-180 מעלות 15 דקות ועוד 12 דקות ב-160 מעלות
  • מצננים היטב לפני המילוי

הרכבה:
3 כפות ריבת חלב

  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קצפת יציבה מאוד (זהירות לא להקציף יותר מדי כי אז הוא עלול להישבר)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ללא צנטר וחותכים בקצה שלה פתח קטן
  • חוצים כל פחזנית לרוחב ומזלפים על החלק התחתון גבעה יפה של גנאש מוקצף
  • מזלפים מעט ריבת חלב במרכז של הגנאש
  • מניחים מעל את המכסה של הפחזנית ומאבקים במעט אבקת סוכר

 

 

 

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. נועם

    האם אפשר להחליף את הגלוקוזה בסירופ תירס?

    1. בייקרי 365

      כן

  2. ישי

    אפשר לשים שוקולד לבן במקום הדולסי בגאנש?

    1. בייקרי 365

      כן

  3. ארלט חכם

    היי נועם
    הכנתי את הפחזניות ללא הציפוי ויצאו הכי טובות שאי פעם הכנתי
    תודה לך על כל השיתופים וההסברים
    אוהבת כל מה שאתה מעלה

השאר תגובה