פחזניות דולסי וריבת חלב

כשהחברים שלי ראו את הפחזניות האלה הן שאלו אותי אם לא התבלבלתי קצת ביחסים בין המילוי לפחזנית. אז התשובה שלי הייתה ונשארה – לא. קבלו מתכון מדהים לפחזניות דולסי וריבת חלב עם איזון מושלם של טעמים ומרקמים שפשוט אסור לוותר עליו!

IMG_1198_2.JPG

גנאש מוקצף דולסי (מכינים יום לפני):
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז
200 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד גולד של בארי או שוקולד לבן מקורמל)
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר ללילה

ציפוי פריך:
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
90 גרם קמח
90 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק דק מאוד בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה
  • שומרים את הבצק במקפיא עד לאפיית הפחזניות

פחזניות:
125 גרם חלב
125 גרם מים
15 גרם סוכר
5 גרם מלח
110 גרם חמאה
150 גרם קמח
4 ביצים גודל L

  • שמים את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה בסיר ומבשלים לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד דקה או שתיים לייבוש
  • מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומערבלים מעט עם וו גיטרה עד שמפסיקים לצאת אדים
  • מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה ומחכים בין אחת לשנייה עד שהיא נטמעת היטב בתערובת
  • חשוב שהבצק לא יהיה נוזלי מדי ולכן מוסיפים את הביצה האחרונה חצי בכל פעם, ייתכן ולא תיצטרכו את החצי השני
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים כדורים קטנים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • קורצים מהציפוי הפריך עיגולים בקוטר קצת יותר גדול ממה שזילפנו ומניחים אחד על כל פחזנית
  • אופים ב-180 מעלות 15 דקות ועוד 12 דקות ב-160 מעלות
  • מצננים היטב לפני המילוי

הרכבה:
3 כפות ריבת חלב

  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קצפת יציבה מאוד (זהירות לא להקציף יותר מדי כי אז הוא עלול להישבר)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ללא צנטר וחותכים בקצה שלה פתח קטן
  • חוצים כל פחזנית לרוחב ומזלפים על החלק התחתון גבעה יפה של גנאש מוקצף
  • מזלפים מעט ריבת חלב במרכז של הגנאש
  • מניחים מעל את המכסה של הפחזנית ומאבקים במעט אבקת סוכר

 

 

 

מודעות פרסומת

השאר תגובה