גוז'ר הוא האח המבוגר והמלוח של הפחזנית וכאן הוא מגיע עם שילוב טעמים מנצח של סלרי וגבינת גרוייר. הסלרי שמתבשל עם החמאה ממלא את הבית בניחוחות חגיגיים ומעט שבבי מלח גס וזרעי צ'יה נותנים להכל גם מרקם קראנצ'י וכיפי. זוללים אותם כשהם חמימים, קצת אחרי שיצאו מהתנור…

IMG_1217_2.JPG

חומרים לכ-50 יחידות קטנות

140 גרם חמאה
כוס ורבע גבעולי סלרי קצוצים דק (אנחנו השתמשנו במנדולינה)
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
120 גרם מים (חצי כוס)
3/4 כפית מלח
125 גרם קמח (1 כוס פחות כף)
5 ביצים גודל L
150 גרם גבינת גרוייר או קשקבל מגוררת גס
2 כפות זרעי צ'יה
מעט מלח גס לפיזור מעל
עלי סלרי קצוצים להגשה

  • בסיר מחממים את החמאה עד שהיא נמסה ומוסיפים פנימה את הסלרי
  • מטגנים אותם כ-7-8 דקות עד שהסלרי נהייה שקוף
  • מוסיפים פנימה את החלב, המלח והמים, מגבירים מעט את האש ומבשלים לסף רתיחה
  • מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר גוש של בצק
  • ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שהבצק מתייבש מעט ונוצר מעין קרום עדין בתחתית הסיר
  • מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים מעט עד שמפסיקים לצאת אדים והתערובת מתקררת מעט
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם מחכים עד שהביצה נטמעת בתערובת לפני שמוסיפים עוד. מגרדים מעט את דפנות ותחתית הקערה אם צריך
  • לבסוף, מוסיפים פנימה את הצ'יה והגבינה ומערבלים רק עד שמתאחד
  • על שני מגשים עם נייר אפייה מסדרים כדורי בצק (אפשר עם כפית ואפשר עם שק זילוף עם פתח רחב מספיק)
  • מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים ב-220 מעלות כ-5 דקות
  • מורידים את הטמפרטורה ל-180 מבלי לפתוח את דלת התנור וממשיכים באפייה עוד כ-25-30 דקות עד להזהבה וייבוש מלאים
  • מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 2-3 ימים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. דורית

    שלום. רציתי בבקשה לשאול האם אתה לא טחנת אצ הגיבעוליי סלרי? והאם זה יוצא אוורירי כמו פחזניות? תודה, דורית

    1. בייקרי 365

      לא טחנתי אותם, רק קצצתי אותם וכן, זה יוצא אוורירי כמו פחזניות

השאר תגובה