אני חולה על פרג! אז לא היה דרוש הרבה שכנוע כשכמה מהעוקבים של האתר ביקשו מתכון לפאי פרג מושלם. מיד רצתי למטבח (האמת, שקודם רצתי לחנות התבלינים לקנות פרג טרי שנטחן במקום – וזה חשוב!) ורקחתי את הפאי המהמם הזה עם מלית פרג, אגוזים וארומה מופלאה של הדרים. וזה מסוכן, כי לא הצלחתי להפסיק לאכול את זה. הייתי חייב להוציא את זה מהבית…
חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ
בצק פאי
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)
- שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
- מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
- מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
מלית פרג:
100 גרם חלב (1/3 כוס ועוד 2 כפות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון טרי (חשוב!)
גרידה מתפוז אחד
כף דבש
50 גרם אגוזי מלך
100 גרם חלב (1/3 כוס ועוד 2 כפות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון טרי (חשוב!)
גרידה מתפוז אחד
כף דבש
50 גרם אגוזי מלך
- מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את אגוזי המלך כ-8 דקות. מצננים.
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
- מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
- מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
- קוצצים את אגוזי המלך ומערבבים אותם פנימה.
- מניחים את המלית בצד להתקרר לטמפרטורת החדר
הרכבה ואפייה
- מרפדים תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ עם עיגול אחד של הבצק ומהדקים היטב
- יוצקים פנימה את המלית ומורחים אותה לשכבה בגובה אחיד
- את העיגול השני של הבצק חותכים לרצועות ומסדרים מעל המלית בצורת שתי וערב
- מהדקים היטב את השוליים וחותכים את עודפי הבצק
- מברישים את פני הבצק שפונים מעלה בביצה טרופה
- אופים ב-170 מעלות כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת
- מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
נראה נהדר…. מזמין טעימה!
שאלה: מה מטרת החומץ בפאי?
החומץ גורם לבצק להיפתח מעט ולקבל מעין עלים קטנטנים. הוא מקבל מרקם אחר והטעם של החומץ לא מורגש בגלל הכמות הקטנה.
רעיון נפלא… האם אפשר להשצמש בתוספת חומץ לכל בצק פריך? כלומר גם יותר מעודן שמשלב אבקת שקדים או קורנפלור או אבקת סוכר? האם חשוב שיהיו בבצק ביצים שלמות? או שצריך רק בצק קלאסי? מה נותן לחומץ את הפעולה? ותודה על ההענות…!
זה לא מתאים לכל בצק. זה סוג מסוים של בצק שדווקא אין בו ביצים והוא מתאים מאוד לפאי או לטארט שיש (וגם לקיש) שיש להם מליות רטובות שעלולות להרטיב את הבצק.
תודה על תשובה מקצועית!
עוגה מעולה תודה! בצק מצויין עם מרקם מעניין מלית עסיסית ואיזון מצויין של טעמים.
תודה!
וואו נראה מושלם כבר רוצה לאפות רק שאלה לא עדיף קודם אפיה עיוורת של מספר דקות?
אין צורך באפייה עיוורת במקרה הזה
איפה ניתן למצוא פרג טחון
פרג מהסופר בשקית אריזה גם טוב?
פחות. רצוי ללכת לחנות תבלינים שבה טוחנים את הפרג במקום ולהשתמש בפרג באותו יום.
עוגה מעולה!! הבצק ממש טוב ומשרת אותי היטב למילוים ״רטובים״ – מחזיק ממש יפה!
תודה!
איזה כיף, תודה!
שלום, המלית יצאה מעט יבשה. כבר בשלב על הבישול על הגז הרגשתי שהמחית יבשושית מעט. כמות הפרג לא גבוהה? בנוסף, ברשימת המצרכים כתוב גרידת תפוז ובהוראות הכנה גרידת לימון.
המלית לא אמורה לצאת יבשה. הבישול צריך להיות יחסית קצר. אם זה יוצא יבש מדי אפשר להוסיף עוד קצת חלב. גרידת לימון או תפוז זה עניין של טעם וזמינות.
תודה
היי, המתכון נראה מדהים! שאלה לי, האם ניתן להחליף את אגוזי המלך במשהו אחר? יש כאלה שפחות אוהבים
תודה!!
אפשר בלי
אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים ?
כן