פאי פרג

אני חולה על פרג! אז לא היה דרוש הרבה שכנוע כשכמה מהעוקבים של האתר ביקשו מתכון לפאי פרג מושלם. מיד רצתי למטבח (האמת, שקודם רצתי לחנות התבלינים לקנות פרג טרי שנטחן במקום – וזה חשוב!) ורקחתי את הפאי המהמם הזה עם מלית פרג, אגוזים וארומה מופלאה של הדרים. וזה מסוכן, כי לא הצלחתי להפסיק לאכול את זה. הייתי חייב להוציא את זה מהבית…

IMG_1300_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

בצק פאי
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
מלית פרג:
100 גרם חלב (1/3 כוס ועוד 2 כפות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון טרי (חשוב!)
גרידה מתפוז אחד
כף דבש
50 גרם אגוזי מלך
  • מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את אגוזי המלך כ-8 דקות. מצננים.
  • בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
  • מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
  • קוצצים את אגוזי המלך ומערבבים אותם פנימה.
  • מניחים את המלית בצד להתקרר לטמפרטורת החדר

הרכבה ואפייה

  • מרפדים תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ עם עיגול אחד של הבצק ומהדקים היטב
  • יוצקים פנימה את המלית ומורחים אותה לשכבה בגובה אחיד
  • את העיגול השני של הבצק חותכים לרצועות ומסדרים מעל המלית בצורת שתי וערב
  • מהדקים היטב את השוליים וחותכים את עודפי הבצק
  • מברישים את פני הבצק שפונים מעלה בביצה טרופה
  • אופים ב-170 מעלות כ-25-30 דקות עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת
  • מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

IMG_1302_2.JPG

מודעות פרסומת

There are 7 comments

  1. אוסנת

    נראה נהדר…. מזמין טעימה!
    שאלה: מה מטרת החומץ בפאי?

    1. בייקרי 365

      החומץ גורם לבצק להיפתח מעט ולקבל מעין עלים קטנטנים. הוא מקבל מרקם אחר והטעם של החומץ לא מורגש בגלל הכמות הקטנה.

  2. אוסנת

    רעיון נפלא… האם אפשר להשצמש בתוספת חומץ לכל בצק פריך? כלומר גם יותר מעודן שמשלב אבקת שקדים או קורנפלור או אבקת סוכר? האם חשוב שיהיו בבצק ביצים שלמות? או שצריך רק בצק קלאסי? מה נותן לחומץ את הפעולה? ותודה על ההענות…!

    1. בייקרי 365

      זה לא מתאים לכל בצק. זה סוג מסוים של בצק שדווקא אין בו ביצים והוא מתאים מאוד לפאי או לטארט שיש (וגם לקיש) שיש להם מליות רטובות שעלולות להרטיב את הבצק.

  3. yoffi

    עוגה מעולה תודה! בצק מצויין עם מרקם מעניין מלית עסיסית ואיזון מצויין של טעמים.

השאר תגובה