טארט פטל שחור

הנה רעיון לטארט נהדר ומיוחד ביופיו, שבא להבליט את הטעם המופלא של הפטל השחור. שילוב של טעמים ומרקמים מיוחדים שהם חגיגה לעיניים ולפה.

IMG_1391_2.JPG

חומרים ל-4 טארטים בקוטר 8 ס"מ
פריך שקדים:
130 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
20 גרם שקדים טחונים
25 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים 4 רינגים בקוטר 8 ס"מ ומקררים חצי שעה לפחות
  • אופים 20 דקות ב-170 מעלות. מצננים.

גנאש פטל שחור ושוקולד לבן
60 גרם מחית פטל שחור (אפשר גם לטחון פטל שחור טרי או קפוא ולסנן את הגרעינים)
60 גרם שמנת מתוקה
180 גרם שוקולד לבן
10 גרם מיץ לימון
מעט צבע מאכל אדום או סגול (אופציונלי)

  • מחממים יחד את השמנת והמחית עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מוסיפים פנימה את מיץ הלימון וצבע המאכל ומערבבים היטב
  • יוצקים את הגנאש אל הטארטים עד כמעט לשפת הטארט ומעבירים למקרר להתייצבות

לקוויאר פטל שחור:
200 גרם מחית פטל שחור (או פטל טחון ומסונן מגרעינים)

1 כף סוכר
3 גרם אגר אגר
שמן צמחי

  • ממלאים שמן בכלי צר וגבוה עד שהוא מגיע לגובה 10 ס"מ לפחות
  • שמים את השמן במקפיא לכשעתיים עד שלוש, טמפרטורת השמן צריכה להיות בסביבות מינוס 10 מעלות
  • שמים את מחית הפטל והאגר בסיר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
  • נותנים למחית הפטל להתקרר לסביבות 50-55 מעלות
  • באמצעות מזרק, בקבוק לחיץ או פיפטה מטפטפים טיפות אל תוך השמן הקר
  • הטיפות ישקעו באיטיות אל התחתית וייצרו את הקוויאר
  • מסננים את הקוויאר מהשמן (ניתן לשמור את השמן לשימוש חוזר) ושוטפים אותם היטב במים קרים
  • ממלאים את הטארטים בקוויאר פטל על גבי הגנאש
  • שומרים במקרר עד להגשה

There are 3 comments

  1. רועי

    היי דרור:
    1. אם אני רוצה לעשות קוויאר ממחיות אחרות, אפשר להשתמש באותו מתכון, או שכמות האגר-אגר משתנה?
    2. מה תפקיד מיץ הלימון בגנאש? רק חמיצות, או שיש משהו נוסף?
    תודה! 🙂

השאר תגובה