לפני כמה שנים פנה אליי חבר וביקש שאכין לו עוגיות שטעם בעת ביקורו בספרד העונות לשם מנטקדוס. מדובר בעוגיות שקדים ספרדיות מסורתיות אותן מכינים בעיקר בסביבות חג המולד. עכשיו שהייתי בספרד בעצמי וטעמתי את העוגיות האלה אני מבין שמדובר באחת העוגיות הטעימות ביותר בעולם. הן כל כך רכות מבפנים שהן פשוט נמסות בפה ומבחוץ מעטה קראנצ'י ועדין. איך שחזרתי לארץ נכנסתי למטבח והתחלתי בניסויים עד שהגעתי אל התוצאה המושלמת. ועכשיו גם אתם יכולים!
חומרים לכ-30 עוגיות
200 גרם שקדים שלמים (עם קליפה) (אפשר להחליף בכל סוג של אגוזים)
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם אבקת סוכר
400 גרם קמח
1 ביצה
8 גרם אבקת אפייה
קמצוץ קינמון
גרידה מלימון אחד
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
- קולים את השקדים 8 דקות ב-180, מצננים וטוחנים לאבקה דקה. לחילופין, ניתן להשתמש באבקת שקדים קנויה אבל הטעם מעט שונה.
- בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים מעט
- מוסיפים פנימה את הביצה והתבלינים ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
- מקררים את הבצק חצי שעה עד שעה
- מרדדים את הבצק לעלה עבה בעובי כ-1.5-2 ס"מ וקורצים ממנו באמצעות קורצן עוגיות
- מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה. רצוי לקרר אותן עוד מעט בשלב הזה אם אפשר.
- אופים ב-180 מעלות 10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כי אנחנו רוצים שהן יישארו רכות מאוד בפנים.
- מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.
העוגיות בתמונה נראות תפוחות. כך זה אמור לצאת ?
מראש מרדדים את העוגיות עבות יותר מהרגיל, הן לא תופחות הרבה בזמן האפייה
את השקדים לטחון במטחנת תבלינים או שמעבד מזון זה מספיק דק?
מעבד מזון זה מצויין
היי, האם יעבוד לקלות על מחבת (או בתנור) שקדים טחונים?
כן, גם אפשרות
מכינה עכשיו. אפשר להקפיא חלק מהכמות לפני האפייה? אם כן, לכמה זמן?
אפשר להקפיא עד חודש בקופסה אטומה
איזה להקפיא ואיזה נעליים תוך יומיים הקופסא הייתה ריקה. תודה!
תודה!
באיזה קוטר של קורצן עוגיות להשתמש (בהנחה ואני משתמש בקורצן עגול)
4-5 ס"מ
תודה לך איש יקר. קודם יתאכזבתי מאוד בקינוח המושלם. הייתי בטוחיה שאתה לוקח בגדול. אבל אנחנו נהנים ממך. עשיתי את העוגיות יצאו מאוד טעימות ונעימות לחך. חבל שאין לי מקום להוסיף תמונה.
איזה כיף. תודה רבה רבה!
שבוע טוב, טוחנים את השקדים עם הקליפה??