מנטקדוס

לפני כמה שנים פנה אליי חבר וביקש שאכין לו עוגיות שטעם בעת ביקורו בספרד העונות לשם מנטקדוס. מדובר בעוגיות שקדים ספרדיות מסורתיות אותן מכינים בעיקר בסביבות חג המולד. עכשיו שהייתי בספרד בעצמי וטעמתי את העוגיות האלה אני מבין שמדובר באחת העוגיות הטעימות ביותר בעולם. הן כל כך רכות מבפנים שהן פשוט נמסות בפה ומבחוץ מעטה קראנצ'י ועדין. איך שחזרתי לארץ נכנסתי למטבח והתחלתי בניסויים עד שהגעתי אל התוצאה המושלמת. ועכשיו גם אתם יכולים!

IMG_1375_2.JPG

חומרים לכ-30 עוגיות

200 גרם שקדים שלמים (עם קליפה)
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם אבקת סוכר
400 גרם קמח
1 ביצה
8 גרם אבקת אפייה
קמצוץ קינמון
גרידה מלימון אחד
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • קולים את השקדים 8 דקות ב-180, מצננים וטוחנים לאבקה דקה. לחילופין, ניתן להשתמש באבקת שקדים קנויה אבל הטעם מעט שונה.
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים מעט
  • מוסיפים פנימה את הביצה והתבלינים ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מקררים את הבצק חצי שעה עד שעה
  • מרדדים את הבצק לעלה עבה בעובי כ-1.5-2 ס"מ וקורצים ממנו באמצעות קורצן עוגיות
  • מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה. רצוי לקרר אותן עוד מעט בשלב הזה אם אפשר.
  • אופים ב-180 מעלות 10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כי אנחנו רוצים שהן יישארו רכות מאוד בפנים.
  • מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.
מודעות פרסומת

There are 4 comments

  1. דורית ניר

    העוגיות בתמונה נראות תפוחות. כך זה אמור לצאת ?

    1. בייקרי 365

      מראש מרדדים את העוגיות עבות יותר מהרגיל, הן לא תופחות הרבה בזמן האפייה

  2. מיתר

    היי, האם יעבוד לקלות על מחבת (או בתנור) שקדים טחונים?

השאר תגובה