עוגיות ג'ינג'רברד רכות עם מעטה סוכר קריספי ומתובלות בשלל תבליני חג. יש להן שקע קטן במרכז שנועד בדיוק למילוי בשוקולד לבן. עוגיות יפהפיות, טעימות וחגיגיות לכבוד חג המולד.

IMG_1370_2

חומרים לכ-30 עוגיות

375 גרם קמח (3 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר יבש
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
1/4 כוס מולסה (60 גרם) – אפשר להחליף בביצה אם לא רוצים
3 כפות סירופ מייפל

לגלגול העוגיות: מעט סוכר
למילוי: 200 גרם שוקולד לבן

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים ומוסיפים את החמאה קרה חתוכה לקוביות
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת של פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים עוד קצת
  • מוסיפים את החמאה, הביצים, המולסה והמייפל ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה
  • מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (במשקל 20 גרם כל אחד אם רוצים לשקול) ומגלגלים כל כדור במעט סוכר
  • בעדינות לוחצים עם הבוהן או עדיף עם כפית עגולה ועמוקה (כמו למשל כפית פריזיאן) שקע בעומק כשני שליש מהעוגייה, בתהליך זה העוגייה גם מעט מתפחסת וזה בסדר
  • מסדרים את העוגיות על מגש ואופים מייד ב170 מעלות כ-7-8 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי. מצננים.
  • ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל וממלאים כל שקע של עוגיה במעט שוקולד מומס
  • מעבירים את העוגיות למקרר לכמה דקות על מנת שהשוקולד יתקשה. שומרים בחוץ בקופסה אטומה 3-4 ימים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה