עוגיות ג'ינג'רברד רכות עם מעטה סוכר קריספי ומתובלות בשלל תבליני חג. יש להן שקע קטן במרכז שנועד בדיוק למילוי בשוקולד לבן. עוגיות יפהפיות, טעימות וחגיגיות לכבוד חג המולד.
חומרים לכ-30 עוגיות
375 גרם קמח (3 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר יבש
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
1/4 כוס מולסה (60 גרם) – אפשר להחליף בביצה אם לא רוצים
3 כפות סירופ מייפל
לגלגול העוגיות: מעט סוכר
למילוי: 200 גרם שוקולד לבן
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים ומוסיפים את החמאה קרה חתוכה לקוביות
- מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת של פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים עוד קצת
- מוסיפים את החמאה, הביצים, המולסה והמייפל ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
- מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (במשקל 20 גרם כל אחד אם רוצים לשקול) ומגלגלים כל כדור במעט סוכר
- בעדינות לוחצים עם הבוהן או עדיף עם כפית עגולה ועמוקה (כמו למשל כפית פריזיאן) שקע בעומק כשני שליש מהעוגייה, בתהליך זה העוגייה גם מעט מתפחסת וזה בסדר
- מסדרים את העוגיות על מגש ואופים מייד ב170 מעלות כ-7-8 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי. מצננים.
- ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל וממלאים כל שקע של עוגיה במעט שוקולד מומס
- מעבירים את העוגיות למקרר לכמה דקות על מנת שהשוקולד יתקשה. שומרים בחוץ בקופסה אטומה 3-4 ימים.