עוגיות ג'ינג'רברד ושוקולד לבן

עוגיות ג'ינג'רברד רכות עם מעטה סוכר קריספי ומתובלות בשלל תבליני חג. יש להן שקע קטן במרכז שנועד בדיוק למילוי בשוקולד לבן. עוגיות יפהפיות, טעימות וחגיגיות לכבוד חג המולד.

IMG_1370_2

חומרים לכ-30 עוגיות

375 גרם קמח (3 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר יבש
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
1/4 כוס מולסה (60 גרם) – אפשר להחליף בביצה אם לא רוצים
3 כפות סירופ מייפל

לגלגול העוגיות: מעט סוכר
למילוי: 200 גרם שוקולד לבן

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים ומוסיפים את החמאה קרה חתוכה לקוביות
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת של פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים עוד קצת
  • מוסיפים את החמאה, הביצים, המולסה והמייפל ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה
  • מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (במשקל 20 גרם כל אחד אם רוצים לשקול) ומגלגלים כל כדור במעט סוכר
  • בעדינות לוחצים עם הבוהן או עדיף עם כפית עגולה ועמוקה (כמו למשל כפית פריזיאן) שקע בעומק כשני שליש מהעוגייה, בתהליך זה העוגייה גם מעט מתפחסת וזה בסדר
  • מסדרים את העוגיות על מגש ואופים מייד ב170 מעלות כ-7-8 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי. מצננים.
  • ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל וממלאים כל שקע של עוגיה במעט שוקולד מומס
  • מעבירים את העוגיות למקרר לכמה דקות על מנת שהשוקולד יתקשה. שומרים בחוץ בקופסה אטומה 3-4 ימים.
מודעות פרסומת

השאר תגובה