עוגה יפהפייה, משגעת ומרעננת שמתאימה לכל ימות השנה. עוגה קלילה שמשלבת באופן נהדר את העוקץ החמוץ של הלימון עם הקרמיות של הגבינה והשוקולד הלבן. בקיץ ובימים חמים כמו היום אפשר גם לאכול אותה קפואה…
חומרים לעוגה אחת בקוטר 22 ס"מ
לעוגיית סוכר חום:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח
150 גרם אבקת שקדים
150 גרם סוכר חום בהיר
2 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח
להרכבת התחתית:
90 גרם חמאה מומסת
- שמים בקערת מיקסר את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי חצי ס"מ ומעבירים למגש עם נייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
- להרכבת התחתית: טוחנים את העוגייה האפויה יחד עם החמאה המומסת לקבלת פירורים דקים ולחים
- מהדקים את הפירורים על התחתית והדפנות של התבנית הרצויה
- מעבירים למקרר להתייצבות כחצי שעה
מלית ליים-גבינה-שוקולד לבן:
100 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון
1 מיכל גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה (250 גרם)
200 גרם שמנת מתוקה
240 גרם שוקולד לבן
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
מעט תמצית וניל
- משרים את הג'לטין במים הקרים כ-10 דקות לפחות
- מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר
- טורפים את הגבינה קלות עם תערובת הסוכר ותמצית הווניל
- ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל עד שהוא נמס לחלוטין
- ממיסים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל ומערבבים אותו עם מיץ הליים
- מוסיפים את תערובת הג'לטין אל השוקולד הלבן ומערבבים היטב
- מקפלים את תערובת השוקולד הלבן אל תערובת הגבינה
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
- יוצקים את התערובת אל התחתית המוכנה ומשאירים כחצי ס"מ משפת הקלתית. מעבירים למקפיא.
לזיגוג לימון:
25 גרם מים
25 גרם סוכר
175 גרם מחית או מיץ לימון (ראו טיפ)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
- משרים את הג'לטין במים הקרים כ-10 דקות לפחות
- שמים את המים, הסוכר והלימון בסיר ומחממים עד לסף רתיחה
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין
- מערבבים היטב, מעבירים לכלי מכוסה ומצננים לטמפרטורת החדר
- יוצקים את הזיגוג על העוגה הקפואה ומחזירים אל המקפיא למספר שעות
- טיפ: לקבלת מחית לימון, מפלטים פלחים שלמים של לימון, מסירים את הגרעינים וטוחנים אותם למחית. המרקם שיתקבל יהיה הרבה יותר עשיר מאשר שימוש במיץ לימון בלבד.
להגשה:
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. ניתן לעטר במעט קליפות לימון מסוכרות ובשברי מרנג
- לעוגה קפואה – מפשירים בחוץ 10 דקות ומגישים
- לעוגה קרה – מפשירים כ-2-3 שעות במקרר לפני ההגשה
היי, יש אפשרות להפוך אותה לשרה לפסח איכשהוא?
כן, אפשר. להחליף את הקמח הרגיל בחצי כמות קמח מצות וחצי כמות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
היי,
לכמה זמן להקפיא את העוגה בשלב 2 לפני הוספת הזיגוג?
שעה לפחות