עוגת גבינה יפנית

את המתכון לעוגה המושלמת הזאת קיבלתי מחברתי הטובה גלי משיח. עוגת גבינה יפנית שיוצאת גבוהה-גבוהה וכל כך אוורירית שזה כמעט כמו לאכול ענן. ההכנה שלה לא פשוטה אבל התוצאה עולה על כל הציפיות. חובה לנסות!

gali3

תבנית אפיה בקוטר 20 ס"מ

חומרים:
226 גר גבינה פילדלפיה
120 גרם חלב
50 גר חמאה
6 ביצים xl מופרדות
75 גר קמח
25 גר קורנפלור
100 גר סוכר
זסט לימון/תפוז מומלץ לשלב את שניהם
1/4 כפית קרם טרטר

– לחמם תנור ל – 120 מעלות ולהניח בתחתית מגש עם מים עד 1/3 גובה בשלב תחתון (העוגה תונח בתוך התבנית עם המים)
– להניח בתבנית ניר אפיה. את השוליים להעלות על הדפנות החיצוניות ולעטוף בנייר כסף כולל את התחתית.
את הדפנות הפנימיות לרפד עם נייר אפיה בגובה 3/4 מגובה התבנית (אותם יש לשמן)
– לשים בקלחת גבינה וחלב להמיס על אש בינונית ואז להוסיף חמאה ולערבב עד למסה אחידה.
– בקערה גדולה לטרוף את החלמונים, זסט לימון/תפוז עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
– כשמסת הגבינה אחידה והתקררה מעט להוסיף לחלמונים לאט (השוואת טמפרטורה) ולאחר מכן להוסיף דרך מסננת קמח וקורנפלור (לוודא שהמסה לא חמה אלא בטמפרטורת החדר)
– להקציף חלבונים וקרם טרטר וכשיש בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב
– מאחדים בין המסות עם מטרפה בעדינות ובחלקים.
– מוזגים לתבנית ולדפוק על השיש טרם ההכנסה לתנור.
– אופים: 20 דקות ב-120 מעלות, 15 דקות ב-150 מעלות
– פותחים את דלת התנור ל-10 שניות להורדת הטמפרטורה וממשיכים לאפות ב-100 מעלות עוד כ-40 דקות
– כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים עוד כ-15-20 דקות
– מוציאים את העוגה מהתנור, מקלפים את הנייר ומניחים על צלחת הגשה. העוגה יורדת מעט.

There are 12 comments

  1. טלי

    הי דרור, תודה על השיתוף!
    רציתי לוודא שהבנתי נכון את עניין התבניות והמגש – מגש עם מים בתחתית התנור + מגש/תבנית עם מים שבתוכו יושבת תבנית העוגה? תודה מראש! טלי

    1. בייקרי 365

      מגש עם מים שהעוגה יושבת בתוכו (מצופה היטב שמים לא יחדרו פנימה)

  2. מור

    היי, איך עוטפים את התבנית בנייר אפייה בצורה כזו שהדפנות של העוגה יוצאות כל כך חלק? לי הנייר אפייה עיקם את הדפנות של העוגה ככה שהיא לא יוצאת חלקה

    1. בייקרי 365

      שמים נייר אפייה בתחתית (לא על הדפנות) ואז גוזרים פס של נייר אפייה בגובה של התבנית ושמים אותו מסביב לדפנות.

  3. רויטל

    הי בעוגת גבינה יפנית נראית פצצה
    לאיזו תבנית הכוונ קוטר 20
    קפיצית רגילה ?

  4. חנה

    באיזו טמפרטורה מגישים את העוגה? ואיך שומרים אותה?

  5. ענבל

    היי היכן רונים קרם טרטר ומה הכוונה בזסט לימון/תפוז? גרידה? של לימון אחד שלם ותפוז אחד שלם? תודה

    1. בייקרי 365

      קרם טרטר קונים בחנויות מתמחות במוצרי אפייה אבל הוא לא חובה ואפשר בלי. הגרידה היא מלימון או תפוז אחד

  6. חנה

    שלום, הייתי רוצה להכין את העוגה הזו לאירוע שיש לי בקרוב ואשמח אם תענו. מגישים את העוגה קרה או חמה, והאם שומרים אותה במקרר או בטמפרטורת החדר?

    1. בייקרי 365

      היי, סליחה על התשובה המאוחרת. השאלה שלך נבלעה בתוך ים השאלות שהגיעו לאחרונה ואיכשהו התפספסה. בימי הקיץ החמים עדיף לשמור את העוגה במקרר. ניתן להגיש אותה קרה או בטמפרטורת החדר.

השאר תגובה