אצבעות דקיקות של בצק פריך וקראנצ'י ועליהם שכבה מפנקת של שקדים פרוסים עטופים בקרמל רך וכיפי. מתכון מושלם של ערן שוורצברד לאצבעות פלורנטין שלא תוכלו להפסיק לנשנש. מכינים במהירות מגש גדול וחותכים לכמות הרצויה של עוגיות בגודל הרצוי.
פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
פלורנטין:
125 גרם שמנת מתוקה
גרידה מתפוז אחד
220 גרם סוכר
14 גרם גלוקוז
115 גרם חמאה
100 גרם דבש
350 גרם שקדים פרוסים
135 גרם מים
– שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
– מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 5 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
– מחממים תנור ל-180 ואופים את הבצק פריך למשך 10-12 דקות עד הזהבה
– מרתיחים את השמנת ומניחים בצד עד לשימוש
– מביאים לרתיחה סוכר, מים וגלוקוז ומבשלים עד לצבע קרמלי
– מוסיפים את השמנת החמה, הדבש, והחמאה ומערבבים היטב
– מבשלים את המסה ל- 125 מעלות ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את השקדים הפרוסים וגרידת התפוז
– מורחים על הבצק בצורה אחידה ואופים כ-8-10 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה
– מקררים ופורסים לאצבעות או ריבועים
תודה על המתכון. איזה גודל התבנית?
בערך של מגש תנור ביתי או קצת פחות. עדיף לעבוד לפי עובי הבצק ולא רוחב
לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים! מה אפשר לשים במקום גלוקוז?
נשמע מעולה.
משער שגרידת לימון (במקום תפוז) גם תוסיף.
אפשר להוסיף קוואנטרו? כי זה נוזלי וישנה יחסים. בנוסף האם אחרי אפיה בתנור יישאר הטעם של הליקר?
היי דרור, תודה על המתכון.
אני אוהב ממש את העוגיות האלה.
האם אתה מציע לקלות את השקדים הפרוסים לפני?
בברכה,
רן
שלום,
האם חייב להשתמש בגלוקוז? יש אפשרות להמיר/להשמיט?
אפשר להחליף בסוכר רגיל