השילוב בין טחינה גולמית, חלבה ושוקולד מריר בטוח נולד בשמיים. והבראוניז הזה שמשלב את שלושתם הוא קינוח מאוזן וממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. אם עוצרים את האפייה בדיוק בזמן, מתקבל בראוניז שהוא בדיוק על הגבול בין היבש לנוזלי, בדיוק כמו שכל בראוניז צריך להיות…

IMG_1844_2.JPG

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ

300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
300 גרם סוכר
150 גרם קמח
40 גרם אבקת קקאו
3/4 כפית מלח
250 גרם חלבה קצוצה לחתיכות קטנות
100 גרם טחינה גולמית

  • מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית בנייר אפייה
  • ממיסים יחד את החמאה והשוקולד על בן מארי או בפולסים במיקרוגל
  • בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ-3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח מאוד ובהיר
  • מקפלים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים בעדינות  ובמעט קיפולים
  • מנפים יחד את הקמח, הקקאו והמלח ומקפלים בעדינות אל התערובת
  • לבסוף מקפלים פנימה את חתיכות החלבה ויוצקים אל התבנית
  • יוצקים מעל את הטחינה הגולמים ומערבבים אותם מעט עם סכין לקבלת צורת השיש
  • אופים ב190 מעלות כ-36-40 דקות. חשוב לעקוב אחרי זמן האפייה ולהוציא את העוגה מתישהו בטווח הזמנים הזה כשהיא מוכנה. המרכז של העוגה צריך עדיין להיות מעט גואי, הוא יסתדר כשהעוגה תתקרר מעט.
  • מצננים כ-30 דקות לפחות וחותכים לריבועים
  • מגישים חמים או שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים
  • ניתן גם להקפיא עד חודש ואפילו לאכול אותם חצי קפואים כמעט כמו גלידה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. שיראל

    ואו נראה מעולה!
    ביצים m/L? או משקל שלהן??

    1. בייקרי 365

      ביצים L

  2. מיטל

    האם ניתן להחליף חלק מהקמח או כולו בקמח שקדים?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף עד חצי

  3. Gila Pomerantz

    לצערי,
    טחינה גולמית לא טעימה אחרי האפיה. המתכון של street milk שמערבב את הטחינה עם הביצים והקמח הרבה יותר טעים.

השאר תגובה