השילוב בין טחינה גולמית, חלבה ושוקולד מריר בטוח נולד בשמיים. והבראוניז הזה שמשלב את שלושתם הוא קינוח מאוזן וממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. אם עוצרים את האפייה בדיוק בזמן, מתקבל בראוניז שהוא בדיוק על הגבול בין היבש לנוזלי, בדיוק כמו שכל בראוניז צריך להיות…
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
300 גרם סוכר
150 גרם קמח
40 גרם אבקת קקאו
3/4 כפית מלח
250 גרם חלבה קצוצה לחתיכות קטנות
100 גרם טחינה גולמית
- מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית בנייר אפייה
- ממיסים יחד את החמאה והשוקולד על בן מארי או בפולסים במיקרוגל
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ-3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח מאוד ובהיר
- מקפלים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים בעדינות ובמעט קיפולים
- מנפים יחד את הקמח, הקקאו והמלח ומקפלים בעדינות אל התערובת
- לבסוף מקפלים פנימה את חתיכות החלבה ויוצקים אל התבנית
- יוצקים מעל את הטחינה הגולמים ומערבבים אותם מעט עם סכין לקבלת צורת השיש
- אופים ב190 מעלות כ-36-40 דקות. חשוב לעקוב אחרי זמן האפייה ולהוציא את העוגה מתישהו בטווח הזמנים הזה כשהיא מוכנה. המרכז של העוגה צריך עדיין להיות מעט גואי, הוא יסתדר כשהעוגה תתקרר מעט.
- מצננים כ-30 דקות לפחות וחותכים לריבועים
- מגישים חמים או שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים
- ניתן גם להקפיא עד חודש ואפילו לאכול אותם חצי קפואים כמעט כמו גלידה
ואו נראה מעולה!
ביצים m/L? או משקל שלהן??
ביצים L
האם ניתן להחליף חלק מהקמח או כולו בקמח שקדים?
אפשר להחליף עד חצי
לצערי,
טחינה גולמית לא טעימה אחרי האפיה. המתכון של street milk שמערבב את הטחינה עם הביצים והקמח הרבה יותר טעים.