פרזיייר, עוגת התותים המוכרת שחושפת את התותים לראווה, מקבלת כאן גרסה מרהיבה וטעימה של קינוחי כוסות. תותים בקצפת הדור הבא, אם תרצו, וזה מושלם!

חומרים ל-5-6 כוסות בינוניות

קראמבל שקדים:
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר חום בהיר
40 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים

  • מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לאיחוד של הבצק ומאחדים בסוף עם הידיים
  • מעל מגש עם נייר אפייה מגררים את הבצק בפומפיה לקבלת פירורים גסים המפוזרים באופן אחיד על כל התבנית
  • אופים ב-170 מעלות 20 דקות עד להשחמה מלאה. מצננים

גנאש שוקולד לבן מוקצף:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
25 גרם גלוקוז (אם אין מחליפים בסוכר)
120 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים שמנת מתוקה (1) עם הווניל והגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומבלנדרים היטב
  • מוסיפים פנימה את יתרת השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים היטב
  • מעבירים לכלי שטוח ורחב, מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שמתקרר לחלוטין

הרכבה:
חבילת תותים לקישוט

  • חותכים את התותים לרוחב (טבעות) ומסדרים אותם בצפיפות על דפנות הכוסות
  • מקציפים את הגנאש למרקם קרמי ויציב וממלאים את הכוסות חצי גובה
  • מפזרים בפנים עוד תותים חתוכים וקצת מהקראמבל
  • משלימים בגנאש עד לשפת הכוס ומקשטים בשכבת קראמבל מלמעלה
  • מעבירים למקרר להתייצבות שעה לפחות

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מיכאל

    אחרי שמכינים את הכוסות אפשר לשמור במקרר ולהגיש למחרת ?

השאר תגובה