פרזיייר, עוגת התותים המוכרת שחושפת את התותים לראווה, מקבלת כאן גרסה מרהיבה וטעימה של קינוחי כוסות. תותים בקצפת הדור הבא, אם תרצו, וזה מושלם!

חומרים ל-5-6 כוסות בינוניות

קראמבל שקדים:
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר חום בהיר
40 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים

  • מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לאיחוד של הבצק ומאחדים בסוף עם הידיים
  • מעל מגש עם נייר אפייה מגררים את הבצק בפומפיה לקבלת פירורים גסים המפוזרים באופן אחיד על כל התבנית
  • אופים ב-170 מעלות 20 דקות עד להשחמה מלאה. מצננים

גנאש שוקולד לבן מוקצף:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
25 גרם גלוקוז (אם אין מחליפים בסוכר)
120 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים שמנת מתוקה (1) עם הווניל והגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומבלנדרים היטב
  • מוסיפים פנימה את יתרת השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים היטב
  • מעבירים לכלי שטוח ורחב, מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שמתקרר לחלוטין

הרכבה:
חבילת תותים לקישוט

  • חותכים את התותים לרוחב (טבעות) ומסדרים אותם בצפיפות על דפנות הכוסות
  • מקציפים את הגנאש למרקם קרמי ויציב וממלאים את הכוסות חצי גובה
  • מפזרים בפנים עוד תותים חתוכים וקצת מהקראמבל
  • משלימים בגנאש עד לשפת הכוס ומקשטים בשכבת קראמבל מלמעלה
  • מעבירים למקרר להתייצבות שעה לפחות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. מיכאל

    אחרי שמכינים את הכוסות אפשר לשמור במקרר ולהגיש למחרת ?

  2. שרון

    מה נפח הכוסות?

    1. בייקרי 365

      250 מיל

  3. kolnoabs

    היי מקסים, לכמה מנות זה??

    1. בייקרי 365

      5-6 כוסות, תלוי בגודל הכוס

  4. ליאורה

    מהי פעולת הבלינדור? האם הכוונה להפעיל בלנדר או הקצפה ידנית?

    1. בייקרי 365

      לרוב אנחנו משתמשים לפעולה הזו בבלנדר מוט, כזה שמשתמשים בו להכין מרקים. הוא כלי נפלא במטבח ורב שימושים.

השאר תגובה