עוגת גבינה משולבת עם עוגיות שוקולד צ'יפס, תודו שזה רעיון גאוני. חטיפים מדהימים עם תחתית של קראמבל סוכר חום, שכבת עוגת גבינה אפויה וציפוי של שבבי עוגיות שוקולד צ'יפס. זה טעים, זה מושחת, זה קל להכנה וזה פשוט מושלם!

חומרים לעוגה מלבנית בגודל 25X30 ס"מ
שטרויזל סוכר חום:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר חום בהיר
לתחתית:
50 גרם חמאה
לשכבת גבינה:
3 קופסאות גבינת שמנת 16% (נפוליאון למשל בטעם טבעי)
3 ביצים גודל L
1 חלמון
150 גרם סוכר לבן
3 כפות קמח
מעט תמצית וניל
שכבת עוגיות שוקולד צ'יפס:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
200 גרם קמח
חצי כפית מלח
1 ביצה
מעט תמצית וניל
כוס וחצי פצפוצי שוקולד חלב או מריר
- מכינים שטרויזל סוכר חום: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורי שטרויזל
- מסדרים את הפירורים על גבי מגש עם נייר אפייה ואופים ב-160 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
- להכנת התחתית: ממיסים את החמאה עבור התחתית ומערבבים אותה עם השטרויזל האפוי. משטחים את הפירורים בתחתית של רינג או תבנית מלבניים בגודל 25X30 ס"מ עם נייר אפייה בתחתית ומהדקים היטב
- מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים את התערובת על גבי תחתית השטרויזל המוכנה ומשטחים בשכבה אחידה.
- מכינים את שכבת העוגיות: בקערת מיקסר (אפשר אותה קערה ממקודם) שמים את החמאה והקמח ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את הסוכרים והמלח ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת הפירורית. מוסיפים את הביצה, הווניל והפצפוצים ומערבלים עד לקבלת בצק
- מפוררים את הבצק בשכבה אחידה פחות או יותר על גבי שכבת הגבינה. אופים ב-160 מעלות כ-50-60 דקות עד ששכבת העוגיות מזהיבה מלמעלה והעוגה יציבה ואולי רוטטת מעט במרכז.
- מצננים ומעבירים לקירור מלא במקרר של כמה שעות
- חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע. רצוי לתת לריבועים להתחמם כ-5 דקות לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
הי…
החיתוכיות נראות מצויין..
מה הכוונה בפצפוציי שוקולד?
אפשר שוקולד ציפס/ או חתיכות שוקולד קטנות
כן
היי:-) במעדה וברצוני להכין בתבנית אינגלייש קייק אחת בכמה עליי להפחית כמויות וכן זמן אפייה?
שליש כמות. זמן האפייה יתקצר בערך ב-10-15 דקות.
היי,
שאלה בנוגע לגודל התבנית. למעלה רשום 25×30 ובמתכון רשום 30×35.
מה הוגדל הנכון? אני רוצה להמיר לתבנית 20×20 ורוצה לחשב את היחס הנכון(:
25X30. במתכון טעות הקלדה. תיקנתי.
אני רוצה להכין בתבנית 28 עגולה, טפשר להישאר באותם כמויות??
היא תצא טיפה יותר גבוהה אבל זה אפשרי.
אם אני שמ. מסקרפונה וגבינה 5 אחוז ביחד הם יכולים להחליף גבינות שמנת ?
רק אם הגבינה 5 אחוז היא גבינה במרקם שמנת, אחרת יש בה יותר מדי נוזלים