אנחנו יוצאים לדרך עם שבוע חדש, כזה שעוד אף פעם לא היה לנו כאן בבייקרי 365, שבוע לטיני. שבוע של קינוחים, מאפים ובישולים בהשראת הטעמים והריחות של מדינות לטיניות כמו ספרד, מקסיקו ואחרות. מתחילים אולי עם אחת העוגות היותר מזוהות עם המטבח המקסיקני – טרס לצ'ס – או בעברית "שלושה חלבים". מדובר בעוגת ספוג אוורירית במיוחד שמספיגים בשלושה סוגי חלב ומכאן השם.

עוגות ספוגות בסירופ הן לא קונספט חדש וידועות עוד מימי הביניים לפחות (תחשבו "טירמיסו" או "באבא או רום") והעוגה המקסיקנית האהובה הזו היא בת לפחות 100 שנים אם לא יותר. אנחנו בחרנו ליצור לה גרסה מודרנית עם סוגי חלב קצת אחרים – חלב מרוכז, חלב שקדים וחלב קוקוס וציפינו אותה בקצפת עם נגיעות של קפה (אופציונלי).

עקבו אחרינו באתר, באינסטגרם ובפייסבוק על מנת לראות את המתכונים הלטיניים הנוספים שמחכים לכם. הכנתם את אחד הקינוחים שלנו? נשמח לראות! תייגו אותנו ברשתות החברתיות או כיתבו לנו כאן בתגובות…

חומרים לעוגה בגודל ריבועית בגודל 20X20 ס"מ

לעוגה:
3 ביצים גודל L מופרדות לחלמונים וחלבונים
40 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן לפרווה)
45 גרם חלב (3 כפות, אפשר להחליף בחלב שקדים לפרווה)
מעט תמצית וניל
100 גרם קמח (3/4 כוס)
75 גרם סוכר (רבע כוס ועוד 2 כפות)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
חצי כפית קינמון
רבע כפית מלח

להספגה:
3/4 כוס חלב שקדים
1/4 כוס קרם קוקוס (שיש בו יותר שומן מחלב קוקוס)
1/2 כוס חלב ממותק מרוכז (קופסת שימורים שקונים בסופר)

לציפוי:
250 גרם שמנת מתוקה (1 מיכל/1 כוס)
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית קפה נמס מעורבבת עם כף מים (אופציונלי)

  • בקערה טורפים יחד את החלמונים עם החמאה, החלב והווניל. מוסיפים פנימה את הקמח, חצי מהסוכר, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. התערובת תהיה סמיכה.
  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עד שהם מעלים קצף. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  • מקפלים חצי מקצף החלבונים אל תערובת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מקפלים את החצי השני.
  • מעבירים את התערובת לתבנית ריבועית משומנת בגודל 20X20 ס"מ
  • אופים ב-180 מעלות כ-18-20 דקות עד שהמרכז מפסיק לרטוט וקיסם המוכנס במרכז יוצא יבש
  • נותנים לעוגה להתקרר כ-15 דקות ובינתיים מערבבים את כל חומרי ההספגה. מחוררים את העוגה הרבה חורים עם שיפוד או קיסם או מזלג ויוצקים את כל נוזל ההספגה על כל אורך העוגה.
  • מכסים את התבנית עם נייר כסף או ניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות ורצוי ללילה
  • עד כמה שעות לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה
  • אם רוצים את נגיעת הקפה בקרם אז מקפלים את הקפה נמס אל חצי מהקצפת, יוצקים את שני חלקי הקצפת על העוגה ומערבבים אותם יחד על מנת לקבל מראה מעט משוייש
  • מפדרים את העוגה במעט אבקת קפה או אבקת קקאו או קינמון לפי הטעם
  • מגישים את העוגה קרה מהמקרר, שומרים במקרר עד 3-4 ימים, ללא הקצפת היא תישמר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה