אצלנו עדיין די חם וקיצי, אבל רשמית עונת הסתיו כבר התחילה מזמן ואיתה גם עונת הדלעת (שגם קצת קשורה לליל כל הקדושים המתקרב). אנחנו אוהבים מאוד דלעת אבל חוץ מלאכול אותה בכל מיני דרכים, החלטנו הפעם גם לשלב אותה בלחם דלעת משגע, רך ואוורירי שאתם פשוט חייבים לנסות.

חומרים לכ-12 לחמניות (בכיכר אחת)

למחית דלעת:
200 גרם דלעת טרייה
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
עלים משני גבעולי זעתר או טימין (אופציונלי)

לבצק:
440 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים
כפית מלח
120 גרם מים
60 גרם שמן זית
80 גרם דבש

להברשה וציפוי:
1 ביצה
3 כפות גרעיני חמניה (אופציונלי)
כף מלח גס

  • חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות ומערבבים בקערה עם השום, השמן והתבלינים
  • מסדרים את הדלעת על מגש עם נייר אפייה וצולים ב-200 מעלות כ-20-25 דקות. מצננים.
  • טוחנים את הדלעת עם השום והתבלינים למחית חלקה במעבד מזון או מועכים עם מזלג או כלי לפירה
  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים
  • יוצקים מעל את מחית הדלעת, המים, השמן והדבש
  • לשים עם וו לישה כ-12 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
  • מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים (במשקל כ-75 גרם כל אחד) ומסדרים אותם בתבנית או רינג או סיר שיכול להיכנס לתנור בקוטר כ-24-25 ס"מ
  • מכסים ומניחים לתפוח פעם שנייה כ-30-40 דקות
  • בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מברישים את הלחמניות במעט ביצה טרופה ומפזרים מעל גרעיני דלעת ומלח גס
  • אופים כ-25-30 דקות ומצננים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. חן

    נראה מעולה. אפשר להשתמש בדלורית?

    1. בייקרי 365

      בהחלט!

  2. אסתי

    האם אפשר להכין את הבצק ולהכניס להתפחה במקרר ללילה?

    1. בייקרי 365

      כן

  3. אסתי

    תודה.הכנתי עם בטטה ,יצא משגע!!!

השאר תגובה