פאי דלעת מהמם וטעים עם צבע כתום מהפנט וטעם מושלם של מחית דלעות צלויות ותערובת תבלינים סתווית-חורפית. עוגה קצת פחות נפוצה ושגרתית אצלנו אבל שווה מאוד ויש גם עלי קישוט יפהפיים שהופכים את העוגה אפילו לעוד יותר מרשימה.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ

בצק פאי
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
  • מרפדים תחתית של רינג או תבנית בקוטר 20-22 ס"מ ובגובה 3 ס"מ ומורידים את השוליים
  • מהשאריות ניתן לקרוץ עלים ולסדר אותם על מגש נפרד עם נייר אפייה
  • מברישים את העלים בביצה טרופה ואופים אותם בנפרד ב-170 מעלות כ-20-25 דקות
  • את הקלתית הלא אפויה שומרים במקרר עד להרכבה

למלית דלעת:
1 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה בגודל L
חצי כפית מלח
1 כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון (אופציונלי)
רבע כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
רבע כפית ציפורן טחון (אופציונלי)
שמינית כפית הל (אופציונלי)
גרידה מחצי לימון
1 מיכל חלב מרוכז או כוס וחצי שמנת מתוקה

  • מסדרים את הדלעת על גבי מגש עם נייר אפייה וצולים בתנור ב-200 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
  • טוחנים את הדלעת במעבד מזון למחית חלקה ומוסיפים את כל יתר המרכיבים תוך כדי טחינה
  • יוצקים את התערובת אל הקלתית המוכנה ואופים ב-170 מעלות כ45-60 דקות. בערך בחצי מזמן האפייה מכסים את העוגה בנייר כסף מלמעלה על מנת שהקלתית לא תשחים מדי. בגמר האפייה השוליים צריכים להיות יציבים מאוד והמרכז צריך להיות מעט רוטט.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. מסדרים מעל את העלים האפויים באופן חופשי
  • מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של כמה שעות
  • שומרים את העוגה במקרר עד שבוע

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה