שומשום, טחינה, חלבה וכל מה שקשור אליהם הם מחומרי הגלם הכי אהובים עליי. אבל נראה שלא רק עליי אלא כמעט על כל הישראלים, הם חלק מהנוף הקולינרי של הארץ. חשבתי איך אני יכול ליצור עוגה שתשקף את הנוף הזה בכל תפארתו ויצרתי את הפאי המטורף הזה. בצק פריך קקאו ושומשום במילוי קרם עם מעין ג'ינדויית שומשום מיוחדת ומשגעת.

שטרויזל קקאו:
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם קמח
15 גרם אבקת קקאו
75 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר
1 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח
- שמים את כל החומרים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת גוש בצק
- מגררים את הבצק בפומפייה על גבי מגש עם נייר אפייה לקבלת פירורים גסים
- אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
להרכבת התחתית:
60 גרם חמאה מומסת
20 גרם פייטה
50 גרם שומשום
- ממיסים את החמאה ומערבבים יחד עם כל כמות השטרויזל האפוי, הפייטה והשומשום
- מרפדים את התתתית של תבנית או רינג לפאי בקוטר 22 ס"מ ובגובה 2 ס"מ
- מעבירים למקרר לחצי שעה
קרם שומשום:
2 ביצים גודל L
80 גרם סוכר
160 גרם טחינה
80 גרם שוקולד לבן
270 גרם שמנת מתוקה
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
- מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומשאירים בצד ל-10 דקות לפחות
- מחממים את הביצים והסוכר על בן מארי עד ל-60 מעלות
- בינתיים ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים במיקרוגל (זהירות לא לשרוף אותו)
- מערבבים את השוקולד הלבן המומס עם הטחינה ומקפלים פנימה את הביצים לקבלת גנאש אחיד וחלק
- מניחים בצד כרבע שעה לצינון
- ממיסים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל ומערבבים אותו לתוך התערובת
- מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה ומקפלים אותה אל התערובת
- יוצקים את הקרם אל הקלתית המצוננת ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות ורצוי ללילה
- מעטרים במעט שומשום לבן ושומשום שחור
שלום. מה כוונה טחינה? טלינה רגילה מהסופר?
כן, טחינה רגילה ביותר
האם אפשר להחליף את הביצים במשהו אחר? אולי עוד שמנת ושוקולד לבן?
לא יעבוד בלי הביצים כאן
מפחדת מביצים לא מבושלות. בטוח לאכול אותם ב60 מעלות?
כן, ב60 מעלות זה נחשב מבושל
יש מצב שחסר בשטרוזל קקאו,
סוכר?
כן, חסר. תיקנתי. תודה!
המלית היא ללא אפייה?
ללא אפייה
לא הבנתי מה המטרה של לאפות שטרוייזל ואז לעשות ממנו קלתית. למה לא ישר אופים קלתית מהבצק???
מתקבלת תוצאה שונה מבחינת הטעם והמרקם