מתכון שנהיה בין לילה להצלחה היסטרית אצלנו בבית והמשפחה פשוט דרשה שאכין אותו שוב ושוב ושוב הוא המתכון הזה לשבלולי קובנה רכים חמאתיים ואווריריים. אפשר לאפות אותם מיד בגמר ההכנה ואפשר גם לאפות אותם באפייה איטית בסיר ג'חנון בשישי בלילה ולקבל קובנה מדהימה וריחנית בשבת בבוקר.

חומרים לכ-16 שבלולי קובנה בתבנית 18 ס"מ

300 גרם מים
7 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח
50 גרם סוכר
15 גרם מלח
150 גרם חמאה רכה

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים יחד
  • מוסיפים את המים ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-5-6 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומכדררים לכדור
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ30-45 דקות
  • מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומצפים אותם במעט מהחמאה הרכה, מניחים להם לנוח כרבע שעה בטמפרטורת החדר
  • בינתיים משמנים תבנית או רינג בקוטר 18 ס"מ במעט חמאה רכה
  • משמנים עם החמאה הרכה את משטח העבודה ומניחים עליו כדור בצק אחד
  • משמנים את הכדור עם החמאה בנדיבות ומתחילים למתוח אותו עם היד עד לקבלת ריבוע בצק בערך בגודל 30X30 ס"מ
  • הבצק צריך להיות דק מאוד וכמעט שקוף
  • מקפלים את השליש הימני של ריבוע הבצק אל המרכז ואז את השליש השמאלי על גבי השליש הימני (מקבלים מלבן בצק המורכב משלוש שכבות)
  • מגלגלים את הבצק על הצד הצד לקבלת שבלול שמנמן ברוחב כ-10 ס"מ
  • חוצים את השבלול לשניים במרכז לקבלת שני שבלולים צרים יותר
  • מסדרים את השבלולים במגש עם החלק החתוך כלפי מעלה
  • חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק
  • מכסים את התבנית בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפוח כ-30-45 דקות
  • אפשרות נוספת היא להעביר את התבנית כשהיא מכוסה לתפיחה של לילה או כמה שעות במקרר
  • אם אופים מיד, מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק במעט חמאה מומסת מלמעלה ואופים כ-15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות להזהבה מלאה.
  • מצננים כ-20 דקות ומחלצים מהתבנית
  • הכי כיף לפרק את הקובנה עם הידיים לשבלולים ולזלול. אפשר להגיש עם מעט עגבניות מרוסקות וקצת חריף בצד.
  • לאפייה איטית: אופים את הקובנה בסיר או תבנית עם מכסה. מחממים את התנור ל-110 מעלות ואופים כ-5 שעות בתנור. מכבים את התנור ומשאירים את הקובנה בפנים עד לזמן שבו רוצים לאכול אותה.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. עדי

    300 גרם מים? או מ"ל?

    1. בייקרי 365

      במים זה אותו דבר. בכל מקרה אני מעדיף לשקול.

  2. ליה

    היי,
    חותכים את השבלולים המוכנים לחצי לאורך או לרוחב?

    1. בייקרי 365

      לרוחב, כלומר לקבל שני שבלולים צרים ולא לפגוע בצורה של השבלול

השאר תגובה