שבוע האפייה המלוחה שלנו הוא חגיגה אמיתית של צבעים וטעמים והפעם לקחנו את המאפה הכי אהוב באתר שלנו, את הפוביטיצה, ויצרנו גרסה מלוחה סופר מרשימה וסופר טעימה שלה. למילוי בחרנו פסטו וגבינת קשקבל והחיבור לבצק הרך והאוורירי של הפוביטיצה הוא פשוט מושלם!

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
7 גרם מלח (1 כפית)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף) או 15 גרם שמרים טריים
30 גרם חמאה רכה
1 ביצה בגודל L
150 גרם חלב (חצי כוס ועוד 2 כפות)

למילוי:
300 גרם פסטו
200 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל למשל)

עבור הרכבה:
20 גרם שמן זית
1 חלבון

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה
  • מרדדים את הבצק על משטח משומן למלבן בגודל 30X50 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
  • בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק
  • צריכים לקבל עלה בגודל 100X60 ס"מ והוא צריך להיות דק ושקוף
  • מורחים את הפסטו בשכבה דקה ואחידה ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת בשכבה אחידה
  • מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
  • בתבנית כיכר רחבה ומשומנת מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומברישים את המאפה במעט חלבון טרוף
  • אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות
  • מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים
צילום: שני קיטלרו

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מריאנה

    תבנית לחם קסטן יכולה להתאים למתכון זה?

    1. בייקרי 365

      כן, אבל תלוי בגודל. התבנית שלי היא בערך באורך של 22 ס"מ

השאר תגובה