טארט חגיגי מרהיב ביופיו עם קרם פטיסייר וניל, קוויאר דבש שמתפצפץ בפה ועיטורים של תפוחים חמצמצים וקראנצ'יים. הקינוח הכי מרשים וטעים שתוכלו להכין בחג הקרוב…

חומרים ל- 8 טארטלטים אישיים בקוטר 8 ס"מ

בצק פריך:
בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
גרידה מלימון אחד

קרם פטיסייר דבש:
500 גרם חלב
60 גרם חלמונים (3 ביצים גודל L)
45 גרם קורנפלור
50 גרם דבש
מעט תמצית וניל

קוויאר דבש:
200 גרם מים
200 גרם דבש
3 גרם אגר אגר
1 ליטר שמן קנולה

תפוחים חמוצים:
2 תפוחים מסוג גרני סמית
מיץ מלימון אחד

מכינים את התחתיות:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה וגרידת לימון, מערבלים עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות. מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים עד שמתאחד.
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ, מקררים כמה שעות
  • מרפדים רינגים או תבניות בגודל המתאים ומקפיאים. אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות.

מכינים קרם פטיסייר:

  • בסיר שמים חלב ווניל ומביאים לרתיחה. בקערה מערבבים מעט חלב קר עם חלמונים,
    קורנפלור ודבש. עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר.
  • מבשלים כמה דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מעבירים למקרר עד שמתקרר לחלוטין. ממלאים את הטארטלטים האפויים

קוויאר דבש:

  • מעבירים את השמן לכלי צר וגבוה ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
  • שמים בסיר את הדבש והמים ומחממים מעט. מוסיפים את האגר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים ל-50 מעלות ומעבירים לבקבוק לחיץ.
  • מטפטפים את תערובת הדבש לתוך השמן. כדורי הקוויאר יתמצקו בדרך למטה.
  • מסננים את הכדורים מהשמן ושוטפים היטב במים קרים. מסדרים את הקוויאר בטארטים על גבי הקרם.

קישוט תפוחים:

  • מפלטים מהתפוחים פלחים קטנים וטובלים במיץ הלימון. מסדרים אותם על גבי הקוויאר. שומרים במקרר עד להגשה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. לילך

    היי,
    האם ניתן להכין מראש ולהשאיר בקירור? לא יקרה כלום לקוויאר?
    תודה רבה

  2. לילך

    שאלה נוספת… האם הכמויות מתאימות לקוטר 24?
    תודה!

  3. michal

    מצטרפת לשאלה האם ניתן להכין מראש את הקוויאר ?

    1. בייקרי 365

      כן, שומרים בקופסה במקרר

  4. תמרי

    היי , האם ניתן להכין את הקוויאר בשמן אחר או שיש משמעות לקנולה ? וגם…. האם ניתן להקפיא את הטארט עם הקוויאר ? תודה ושנה טובה

    1. בייקרי 365

      כל שמן יעבוד. שמן זית פחות מוצלח במקרה הזה. פחות כדאי להקפיא את הטארט הזה.

  5. ליבה צנז

    האם ניתן להחליף אגר אגר בגלטין?

    1. בייקרי 365

      לא במקרה הזה

  6. מירי

    האם יראה טוב בטארט אחד גדול? ולאיזה גודל טארט זה יתאים?

השאר תגובה