היום חוגגים את יום הM&M. כן, כן, יש יום כזה. ואני חושב שבצדק, לא? כי מי לא אוהב את הממתק הקראנצ'י כיפי שוקולדי הזה. ואם כבר מנשנשים אותו, אז בכמויות. מזל שהחבילות שמוכרים פה במכולת הן ממש קטנות. בכל מקרה, לכבוד המאורע התגייסתי ויצרתי גרסה מגניבה של עוגיות השוקולד צ'יפס האהובות שלי עם טעם שוקולדי מושלם והמון סוכריות M&M צבעוניות.

חומרים לכ-60 עוגיות

290 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
200 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס)
5 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
5 גרם מלח (1 כפית)
מעט תמצית וניל
100 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)
400 גרם קמח (2 וחצי כוסות ועוד 5 כפות)
40 גרם אבקת קקאו (4 כפות)
200 גרם M&M
200 גרם פצפוצי שוקולד חלב

  • החמאה צריכה להיות רכה מאוד ולכן רצוי להוציא אותה כמה שעות לפני מהמקרר. אם שוכחים אז אפשר לרכך אותה בפולסים של 10-20 שניות בעוצמה בינונית במיקרוגל אבל להיזהר לא להמיס את החמאה יותר מדי.
  • שמים את החמאה והסוכרים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית. התהליך לוקח בערך 2 דקות, רצוי לא לערבב מעבר לכך.
  • מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך מגרדים מעט את דפנות הקערה.
  • מוסיפים פנימה את האבקות (קמח, מלח, אבקת קקאו ואבקת אפייה) ואת הM&M ופצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של הצ'יפס
  • מכינים מגש עם נייר אפייה וקורצים מייד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים אותם בצפיפות על המגש. אני השתמשתי לצורך כך בכף גלידה קטנה שעשתה את העבודה במהירות וביעילות.
  • מעבירים את המגש למקרר למשך כ2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי)
  • מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם מרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה, כ-16 על מגש תנור ביתי.
  • משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה לפני האפייה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו.
  • אופים 11 דקות עד שהעוגיות משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות מגש אחד בכל פעם לקבלת אפייה אחידה.
  • מצננים את העוגיות לחלוטין ומתחילים לזלול. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה