אחרי ההצלחה של טארט האגסים ושקדים שלי שנוצר ללא שוליים ושנייה לפני שהמשמשים שהם הפרי האהוב עליי בעולם כולו עוזבים את המדפים עד לשנה הבאה, החלטתי ליצור את הביס המושלם. טארט קטנטן מבצק פאי פריך עם עלעלים קטנים ועליו קרם שקדים ומשמשים מתובלים.


תחתית עוגייה פריכה:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי כ-3 מ"מ
  • קורצים מהבצק דיסקיות משוננות או חלקות בקוטר כ-6-7 ס"מ ומסדרים אותן על מגש עם סיליקון או נייר אפייה
  • שומרים את הדיסקיות במקפיא או במקרר עד לאפייה

קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)

  • מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה

משמשים מתובלים:
8-9 משמשים בשלים
2 כפות רום
2 כפות סוכר חום כהה
רבע כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית ציפורן טחון

  • חוצים את המשמשים ומגלענים אותם. פורסים את החצאים לפרוסות דקות בעובי כרבע ס"מ ושמים אותם בקערה
  • מוסיפים פנימה את יתרת החומרים ומערבבים היטב. שומרים בצד להרכבה.

הרכבה ואפייה:
2-3 כפות נפאז'

  • על גבי כל תחתית פריכה מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומסדרים מעל את פרוסות המשמשים כך שיכסו את כל הקרם
  • אופים ב-160 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה. מצננים.
  • מערבבים את הנפאז' עם כף מים ומחממים במיקרוגל כ-10-15 שניות
  • מברישים את האגסים בנפאז' החם. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים-שלושה או במקרר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה