באופן כללי אני מעדיף את השתייה שלי תמיד קרה והקפה שלי לא יוצא מהכלל. אז אם כבר לשתות את הקפה קר, למה לא להפוך אותו לקינוח מושלם עם כדור גלידה. קולקציית קפסולות האפוגטו החדשה של קפה עלית בטעמים של פקאן וקוקוס סגרו לי בול את הפינה. ישר רצתי להכין לי אפוגטו פקאן מושקע ואני כאן כדי ללוות אתכם לאפוגטו המושלם. ולמשקיעים יש גם מדריכים להכנת גלידת פקאן סיני אלוהית בבית וגם גביעי גלידה קטנים בעבודת יד שהם פשוט מושלמים בתור כפית לאכול איתה את הקינוח.

לאפוגטו:
1 מנה אספרסו ארוך אפוגטו פקאן של קפה עלית
כדור גלידה גדול מגלידה שאוהבים
פקאן סיני קצוץ גס
גביע גלידה קטן

  • בכוס רחבה שמים בתחתית את מנת האספרסו החמה
  • מוסיפים מעל את כדור הגלידה הגדול
  • מפזרים מעל מעט פקאן סיני קצוץ
  • ומניחים מעל גביע גלידה קטן

גלידת פקאן סיני מדהימה בעבודת יד:
380 גרם שמנת
400 גרם חלב
50 גרם גלוקוז
150 גרם סוכר
20 גרם אבקת חלב
3 גרם מייצב לגלידה
200 גרם פקאן סיני שלם
100 גרם פקאן סיני קצוץ גס

  • שמים בסיר את השמנת, החלב והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם אבקת החלב והמייצב ומוסיפים אל הסיר
  • מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה את הפקאן הסיני השלם. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד עד שהתערובת מתקררת.
  • מעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי לילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי)
  • מעבירים את התערובת דרך מסננת מעבירים למכונת גלידה ומערבלים על פי סוג המכונה עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות. בדקה האחרונה של הערבול מערבבים פנימה את הפקאן הסיני הקצוץ.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).

גביעי גלידה קטנים שמכינים לבד בבית:
חומרים לכ-30 גביעי גלידה קטנים:
90 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר
140 גרם חלבון
100 גרם קמח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מקציפים עם וו בלון את החמאה ואבקת הסוכר כ-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  • מוסיפים פנימה את החלבון בהדרגה כל פעם קצת. מוודאים שהחלבון נטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד ומגרדים את דפנות הקערה מדי פעם.
  • מוסיפים את הקמח ומערבלים ערבול קצר במהירות איטית רק עד שהכל מתאחד
  • על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה שמים כף של בלילה ומורחים אותה לעיגול דק מאוד בקוטר של כ-10 ס"מ
  • חוזרים על הפעולה עד שהמגש מלא בעיגולים ואז אופים כ-7 דקות עד להזהבה
  • מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים כל עיגול על גבי קונוס מתכת באורך כ-10 ס"מ. ניתן להכניס בתוך קונוס נוסף על מנת לשמור על הצורה. כעבור 2 דקות הגביע יתקשה וניתן להוציא אותו מהקונוסים.
  • אם העיגולים התקשו מדי ולא ניתן לגלגל אותם, מחזירים את המגש לתנור לדקה או שתיים לריכוך
  • ממשיכים לאפות עיגולים עד שנגמרת כל הבלילה
  • ניתן לפזר על גבי העיגולים לפני האפייה שברי אגוזים, שקדים, שיבולת שועל ועוד לגיוון

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה