אני באופן אישי מאוד אוהב אננס ומוכן לשלב אותו בכל עוגה שאני מכין בכל זמן. הפעם הקדשתי לו את מרכז העניינים ויצרתי ממנו עוגת אננס הפוכה. שמתי בתחתית התבנית קרמל מלוח נוזלי, מעליו פיזרתי פרוסות אננס קטנות בצורת פרח ואז בלילה זריזה של ביסקוויט תפוח ואוורירי. התקבלה עוגה מופלאה, אוורירית, מתקתקה וריחנית, בדיוק כמו שאני אוהב.

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ
שכבת אננס:
אננס טרי מקולף, מגולען ופרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
לחילופין ניתן להשתמש בליפתן אננס קנוי ומסונן
לשכבת קרמל:
40 גרם שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל
100 גרם סוכר
65 גרם חמאה
קמצוץ מלח
לשכבת ביסקוויט:
3 ביצים גודל L
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
מעט חמאה וקמח לשימון התבנית
- משמנים מעט את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים מעל שכבה דקה של קמח. מפזרים את הקמח על כל פני התבנית. הופכים את התבנית ומנערים החוצה את כל הקמח שלא נדבק לתחתית ולדפנות. שומרים את התבנית בצד.
- מכינים את הקרמל: בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה והווניל ומביאים לסף רתיחה. שומרים בצד.
- בסיר נוסף שמים את הקרמל ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס ומקבל צבע ענברי
- יוצקים את השמנת המתוקה אל הקרמל. התערובת תבעבע בפראות למספר שניות ואז תירגע. מערבבים מעט ומוודאים שכל הסוכר נמס. אם לא, אז ניתן לבשל על אש קטנה דקה או שתיים עד שאין גושים של סוכר בכלל.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה והמלח. מערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה.
- יוצקים את הקרמל בשכבה דקה ואחידה על גבי תחתית התבנית ומסדרים מעל את פרוסות האננס. שומרים בצד.
- מכינים את הביסקוויט: בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד
- מקפלים פנימה את החמאה המומסת בעדינות ואז מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה עד שלא רואים קמח בכלל
- יוצקים את הבלילה על גבי האננס בתוך התבנית ומיישרים
- אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה של החלק העליון והבלילה לא רוטטת בכלל. ניתן לבדוק אם קיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים את העוגה כרבע שעה ואז הופכים אותה על גבי צלחת. מצננים לחלוטין ומגישים