הפורטוגזים קוראים להם פאסטיי די נאטה, אבל המיני טארטים הקרמיים והשרופים האלה נקראים במקאו שבסין אג טארט והם מעט שונים מהגרסה הפורטוגזית. מכינים את התחתית מבצק עלים מגולגל וממלאים בקרם וניל שמתקרמל ומעט נשרף באפייה והטעם המקורמל הזה שלו מתקבל פשוט מדהים. חובה לנסות.

חומרים לכ-12 יחידות אישיות

1 חבילה בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן (או תוצרת בית)
120 גרם שמנת מתוקה
300 גרם חלב
100 גרם סוכר
2 חלמונים
10 גרם קורנפלור
מעט תמצית וניל

  • פורשים את הבצק המופשר למלבן ומגלגלים באופן הדוק על הצד הצר לקבלת גליל שמנמן
  • מהדקים את הגליל היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה בערך
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים את הגליל לדיסקיות בעובי כחצי ס"מ
  • פורסים מעט כל אחת מהדיסקיות לדיסקית מעט יותר דקה ורחבה ומרפדים איתה תחתיות של תבנית שקעים (של מאפינס למשל)
  • חותכים עודפי בצק אם צריך מהשוליים ומיישרים. שומרים במקפיא עד לאפייה.
  • בסיר קטן טורפים יחד את השמנת, החלב, הסוכר, החלמונים, הקורנפלור והווניל
  • מבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך מעט ומעלה אדים
  • מסירים מהאש וממשיכים לערבב מעט עד שהקרם קצת מתקרר. מכסים את הקרם בניילון נצמד על פני הקרם ומשאירים אותו בצד עד שהוא מתקרר לחלוטין
  • מחממים תנור ל-230 מעלות
  • יוצקים את הקרם אל הקלתיות המוכנות ודואגים להשאיר כחצי ס"מ מגובה הטארט פנוי
  • מעבירים את התבנית אל התנור ואופים כ-20-30 דקות, פני הקרם נשרפים מעט וזה בסדר
  • מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה