הוואטרושקה הוא מאפה שמרים עשיר שמגיע ממזרח אירופה וממולא לרוב בגבינה ממותקת ומעוטר בפירות. אם תרצו מדובר בעצם באב הקדמון של הגביניות שאנחנו כל כך אוהבים כאן בארץ. את המראה לגרסה הזו אימצתי מעמוד האינסטגרם של אקדמיית האפייה המפורסמת של קייב ויש כאן בצק בריוש מושלם עם מילוי גבינת קוטג' מפתיע (כן, מה שאתם קוראים), ציפוי שקדים ועיטור של אגסים מבושלים בסירופ מתובל.

חומרים ל-7 מאפים

לבצק:
250 גרם קמח
30 גרם סוכר
5 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים
2 ביצים גודל L
20 גרם חלב
100 גרם חמאה רכה

למילוי גבינת קוטג':
200 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינת שמנת
40 גרם סוכר
קמצוץ מלח
5 חלמונים מביצים גודל L
30 גרם שמנת מתוקה
כף מחית וניל

לאגסים בסירופ:
4 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים
500 גרם סוכר
1000 גרם מים
מקל וניל או כף מחית וניל

לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
שקדים פרוסים

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד החמאה ולשים עם וו לישה כ-12-15 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק שנמתח בקלות
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כחמש דקות עד שכולה נטמעת בתערובת ומתקבל בצק גמיש ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בשקית גדולה ומעבירים למקרר ללילה
  • בינתיים, מכינים את האגסים בסירופ: בסיר שמים את המים, הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס. מוסיפים פנימה את האגסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהם מתרככים. מסירים מהאש ומצננים. שומרים בצד עד להרכבה.
  • למחרת מחלקים את הבצק ל-7 חלקים שווים במשקל כ-80 גרם כל אחד ומגלגלים כל אחד לכדור
  • משמנים תבנית או כלי אחר עגול עם תחתית שטוחה שיכול להיכנס לתנור עם מעט שמן ומשקיעים כל תבנית לתוך כדור בצק אחד
  • ממלאים כל תבנית במעט אורז או קטניות אחרות על מנת שיהיה משקל על הבצק שימנע ממרכז הבצק לתפוח
  • מכסים את המגש עם המאפים ומניחים במקום חמים לתפוח כ-40 דקות עד שעה
  • בינתיים מכינים את המלית: שמים את כל החומרים בכלי צר וגבוה ומעבדים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
  • מעבירים את התערובת דרך מסננת להסרת גושים שאולי נשארו. שומרים בצד עד לאפייה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות. לפני האפייה לוחצים שוב בעדינות את התבנית אל תוך הבצק על מנת להעמיק את השקע.
  • אופים בתנור במשך 15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ובזהירות מוציאים את התבניות ששקועות בתוך הבצק.
  • מחזירים לתנור ואופים במשך 7 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • מברישים את המאפים בביצה הטרופה ומפזרים מסביב את השקדים הפרוסים
  • ממלאים את המאפים עם המלית כמעט עד למעלה
  • מסננים את האגסים מהסירופ וחותכים חריצים בכל אחד מהחצאים של האגס לקבלת צורה של מניפה. את הסירופ שנותר שומרים במקרר להכנת אגסים נוספים או לשימוש אחר
  • מסדרים את מניפות האגסים בזהירות על גבי המלית
  • מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות ומכניסים את המאפים לאפייה כ-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים והמלית מתייצבת
  • מצננים את המאפים ומגישים. אם רוצים ניתן לצפות את האגסים במעט נפאז' חם על מנת לשמור על טריותם.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה