בייקרי 365 מתארחים במטבח המאובזר של פלאשף ויחד עם קונדיטורית ריקי ביטון רוקחים לכם מתכונים של אהבה. הראשון הוא בראוניז פטנט שיוצא כהה, מרשים ושוקולדי. מזגגים אותו עם ציפוי מבריק, מקשטים בהמון דברים יפים וטעימים ונותנים אותו עם חיבוק גדול למי שאוהבים.

16706976_10154525726948585_582785543_n

הפטנט של הבראוניז שעושה אותו כל כך כהה וטעים הוא השימוש בגלסאז' החדש של חברת Bakbel שהוא מבוסס שוקולד מריר איכותי. את הגלסאז' מוסיפים אל בלילת הבראוניז במקום שוקולד ומתקבלת תוצאה מפתיעה ומדהימה! באותו מוצר משתמשים גם כדי לצפות את העוגה בציפוי מבריק לפני הקישוט.

IMG_20170209_171730.jpg

בראוניז:
500 גרם גלסאז' שוקולד של חברת Bakbel
155 גרם ביצים
80 גרם סוכר
160 גרם חמאה
100 גרם קמח
90 גרם אגוזים

– בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה טפוחה ובהירה.
– בקערה מחממים את הגלסאז יחד עם החמאה.
– מקפלים את 2 המסות. מוסיפים את הקמח והאגוזים.
– מסדרים שני רינגים בצורת לב (או צורה אחרת) בשני גדלים שונים אחד בתוך השני על גבי סיליקון ומשמנים את הדפנות.
– יוצקים את הבלילה בין שני הרינגים עד ל2/3 גובה ואופים ב-160 מעלות כ-15-25 דקות תלוי בגודל התבנית
– מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מעבירים אותה למקפיא לשעה לפחות להתייצבות

מוס שוקולד מריר:
140 גרם חלב
25 גרם סוכר אינוורטי
100 גרם חלמונים
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה

– מחמממים חלב וסוכר אינוורטי ועושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים
– מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב עד להסמכה ב-82 מעלות
– מסירים מהאש ויוצקים על שוקולד מריר מומס ומערבבים או מבלנדרים יחד לקבלת גנאש אחיד
– מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים את תערובת השוקולד
– יוצקים אל תבניות סיליקון עם שקעים קטנים בצורה רצויה ומעבירים למקפיא לכמה שעות להתייצבות

הרכבה:
500 גרם גלסאז' שוקולד של חברת Bakbel
גנאש מוקצף שוקולד מריר ולבן (מכינים לפי המתכון שלנו ומקציפים מיד לפני ההרכבה)
מקרונים – מכינים לפי המתכון שלנו או קונים מוכנים וממלאים בגנאש המוקצף, ניתן גם לטבול במעט שוקולד מומס לאחר המילוי
חתיכות קראמבל (מכינים לפי המתכון שלנו)
קישוטי שוקולד

– מחממים מעט את הגלסאז' עד שהוא נוזלי וחמים למגע (30 מעלות בערך)
– מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הציפוי
– מחלצים את המוס הקפוא מהתבניות ומפזרים על פני העוגה
– מעטרים את העוגה בשאר הקישוטים – זילופי גנאש מוקצף, מקרונים, קראבמל וקישוטי שוקולד

והנה גם סרטון קצר שמדגים את אופן ההרכבה של העוגה:

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אלין

    ואם אין את הגלסאז' שציינת במתכון
    מה החלופה?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף בשוקולד מריר מומס באותה כמות אבל התוצאה תהיה מעט שונה בטעם ובצבע

השאר תגובה