פאי או טארט

האם אי פעם תהיתם מה ההבדל בין פאי לטארט? אז לנו יש את ההסבר המלא ובגלל שאנחנו גם באווירה אמריקאית השבוע, אז יש גם מתכון לפאי תפוחים אמריקאי קלאסי שאפשר להכין גם במנות אישיות. יום פאי שמח!

IMG_2919_2.JPG

פאי – מאפה מבצק פריך מתוק או מלוח הנאפה בכלי עמוק יחסית, לרוב עם שוליים הנוטים בזווית אלכסונית. הוא יכול להיות עם או בלי כיסוי בצק מלמעלה ולעיתים קרובות נאכל בתוך הכלי שבו מגישים אותו. הבצק הקלאסי עשוי מקמח, מלח, מים קרים וחמאה או מרגרינה והמרקם המתקבל הוא שביר, לעיתים עם מעט עלים ולרוב מתפרק בזמן החיתוך והאכילה לחתיכות דקות וגדולות.

טארט – מאפה מבצק פריך מתוק או מלוח הנאפה לרוב בכלי רדוד עם שוליים ישרים. הבצק עשוי מחמאה, סוכר, קמח ותוספת של מים או ביצה. המרקם המתקבל הוא לרוב יציב יותר ומתפורר לפירורים דקים. לרוב מגישים אותו מחוץ לרינג או התבנית שבו אופים אותו.

גאלט – מאפה עגול מבצק פריך המעוצב באופן חופשי על גבי תבנית ללא מסגרת תומכת.

בצק פאי אמריקאי
210 גרם קמח (כוס וחצי)
3 גרם מלח (חצי כפית)
6 גרם סוכר (חצי כף, אופציונלי)
110 גרם חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40-60 גרם מים קרים (3-4 כפות)

  • מערבבים את כל החומרים מלבד המים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את המים בהדרגה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים דק ומרפדים מיד את הדפנות של תבנית פאי גדולה או תבניות אישיות.
  • מרדדים את יתרת הבצק ושומרים לכיסוי

למלית:
50 גרם חמאה או שמן
3 תפוחים צהובים או אדומים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
4 כפות סוכר
חצי כפית קינמון (אופציונלי)

– מחממים את החמאה או השמן במחבת ומוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון
– מקפיצים את התפוחים במחבת עד שהם מתרככים מעט ומפסיקים להפריש נוזלים, כ-10 דקות
– מצננים לטמרפטורת החדר לפני ההרכבה

הרכבה ואפייה:
– מסדרים את מלית התפוחים בתבנית, מניחים את מכסה הבצק, מהדקים ומורידים את השאריות
– מברישים את הכיסוי בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר
– אופים ב-160 מעלות 20-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט
– מצננים לטמפרטורת החדר, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם מעט גלידת וניל

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. מוריה הגיב:

    היי. ..אני רוצה לאפות פאי תפוחים עם מלית נוזלית ועשירה בנוסף לתפוחים המקורמלים. יש הצעה??

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s