פיתות בבית

בין אם אתם חוגגים את העצמאות עם פלאפל, עם חומוס או עם "על האש", פיתות תמיד צריך. הפיתות האלה שמכינים בזריזות בבית ואוכלים ישר מהתנור הן פשוט מושלמות לחגיגת העצמאות שלכם!

IMG_1317_2.JPG

חומרים ל-8 יחידות

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (1 כפית)
8 גרם סוכר (חצי כפית)
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
30 גרם שמן קנולה (3 כפות)
300 גרם מים (כוס ורבע)

  • שמים את הקמח בקערת מיקסר ומערבבים פנימה בנפרד לפי הסדר את המלח, הסוכר והשמרים
  • מוסיפים את המים והשמן ומתחילים ללוש עם וו לישה
  • לשים את הבצק כ-5 דקות במהירות איטית ועוד 5 דקות במהירות בינונית
  • מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות
  • מכסים את הקערה ונותנים לבצק מנוחה של כ30-40 דקות
  • מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים במשקל כ-100 גרם כל אחד
  • מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח עוד כ-30 דקות
  • בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות ומניחים במרכזו אבן אפייה או תבנית הפוכה (אם התנור שלכם לא מגיע ל-250 מעלות אז אפשר לנסות בלי טורבו לפעמים הטמפרטורה גבוהה יותר ואם לא אז כוונו לטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלכם מסוגל להגיע)
  • מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לפיתה עגולה בקוטר כ-15 ס"מ ובעובי של פחות מחצי ס"מ
  • מקמחים קלות את הבצק משני הכיוונים ומעבירים אותו אל האבן או התבנית החמים
  • אופים 4-5 דקות מצד אחד ואז הופכים אל הצד השני ואופים עוד 4-5 דקות
  • רצוי לא לאפות יותר מ-3-4 פיתות בבת אחת
  • מוציאים את הפיתות, מצננים מעט וזוללים!
מודעות פרסומת

There are 6 comments

  1. הדס

    נראה מעולה. שאלה, ראיתי במתכון של פיתות ביתיות אחר שאחרי שמתפיחים את הכדורים, מרדדים לפיתות ואז שוב מתפיחים לחצי שעה. היה כתוב שזה מה שנותן את האפשרות של הפתיחה של הפיתה. היית ממליץ לעשות כך? או שהן יפתחו כמו שכתוב כאן במתכון? תודה רבה!

השאר תגובה