בורקס תורכי

בצק דקיק-דקיק, כמעט שקוף, מקופל במריחות עדינות של שמן, ממולא בנדיבות במלית עשירה ומגולגל לשבלול מנחם. לכבוד שבועות, בני ויעל, המורים המדהימים מאסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה, חושפים את כל הסודות לבורקס התורכי המושלם. תל-אביב פינת איסטנבול…IMG_9636_2

חומרים לכ-16 בורקסים גדולים

בצק פילאס
1 קילו קמח לבן
600 גרם מים (2 וחצי כוסות)
18 גרם מלח (1 כף)
30 גרם שמן זית (2 כפות)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד
  • ממשיכים ללוש עוד כ4-5 דקות
  • לקבלת מתיחה אופטימלית, נותנים לבצק לנוח כחצי שעה ואז משטחים אותו מעט ומקפלים את שני הצדדים למרכז ואז גם את החלק העליון והתחתון למרכז
  • נותנים לבצק עוד חצי שעה של מנוחה וחוזרים על הקיפול
  • מחלקים את הבצק ל-16 כדורים במשקל של כ-90-100 גרם כל אחד, מכסים בשקית גדולה ומניחים למנוחה של 4-5 שעות לפחות בטמפרטורת החדר (אם המנוחה ארוכה יותר מזה, אז שומרים במקרר)

IMG_9604_2

מלית גבינות
750 גרם גבינת שמנת
750 גרם גבינה בולגרית
150 גרם קורנפלור
מעט מלח ופלפל
4-5 שיני שום כתושות

  • מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים לשק זילוף

IMG_9526_2

מלית תרד
2 קילו תרד
5-6 שיני שום פרוסות
600 גרם גבינה בולגרית
300 גרם גבינת קשקבל מגורדת

  • מחממים מחבת עם שתי כפות שמן ומאדים את השום קלות
  • מוסיפים את התרד בהדרגה ומאדים מעט מאוד זמן רק עד שהוא מתרכך קלות
  • מעבירים למסננת וסוחטים את הנוזלים של התרד היטב החוצה
  • קוצצים את התרד גס עם סכין ומערבבים עם הגבינות
  • מעבירים את המלית לשק זילוף

הרכבה ואפייה

  • מורחים את משטח העבודה בשכבה נדיבה של שמן
  • לוקחים כדור בצק ומשמנים אותו קלות, מרדדים אותו עם מערוך לאליפסה שטוחה
  • מתחילים למתוח בעדינות את הבצד לעלה גדול ודק, כמעט שקוף. נזהרים שלא לקרוע את הבצק (אבל אם נקרע קצת אז לא נורא) ואם צריך אז משמנים עוד טיפה את פני הבצק.
  • אם שולי הבצק נותרים מעט עבים יותר, אז מסירים אותם בעדינות
  • מקפלים שליש מהבצק אל המרכז ואז את השליש מהכיוון השני גם כן אל המרכז
  • מזלפים פס של המלית לכל אורך הבצק, צמוד ככל הניתן לאחד הצדדים ומגלגלים בעדינות את שולי הבצק על המלית כך שהיא עוטפת הכל. ממשיכים לגלגל עד שמתקבל נחש ארוך ומהודק.

IMG_9629_2

  • מגלגלים את הנחש לצורת שבלול ומניחים על גבי מגש עם נייר אפייה. רצוי לצופף את השבלולים ולהצמיד אותם אחד לשני על גבי המגש.
  • מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ואופים ב-250 מעלות כ-20 דקות עד שהם שחומים ויפים
  • מתאפקים טיפה שיצטננו וזוללים מיד!

IMG_9638_2

 

מודעות פרסומת

24 תגובות הוסף תגובה

  1. שאלה: האם הכמות של כל מלית מספיקה ל־16 בורקסים?

    אהבתי

  2. אירן אשל הגיב:

    היום הכנתי את הטריקולד שלך. יצא מופלא ממש וגם זה נראה מתכון מושלם כמו כל המתכונים שאתה מביא. תודה רבה רבה לך על הנדיבות

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה רבה!

      אהבתי

  3. אירן אשל הגיב:

    באיזה שלב כדאי להקפיא?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אחרי המילוי, לפני האפייה. לאפות ישר מהמקפיא.

      אהבתי

  4. דודו הגיב:

    מקסים!
    מה הסיכוי לקבל בצק עם כזאת התפתחות גלוטן מקמח שמוכרים בארץ??? זה דורש קמח עם אחוז חלבון יותר גבוה – לא כך?!

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כל התמונות שבמתכון הן של בורקסים שהכנו פה בארץ מקמח לבן הכי פשוט שנמכר בכל סופר. אם מקפידים על ההוראות מקבלי אחלה של גלוטן ויופי של עלים.

      אהבתי

  5. חגית הגיב:

    מתכונים נפלאים , משמח למצוא גירסא של בצק מתוח לבורקס שאינו מושרה בתועפות של שמן, ינוסה בשבועות הקרוב.
    הערה קצרה בעניין גירסת ההדפסה, מאד מיושנת אינה יעילה ומבזבזת המון נייר, ישנן גירסאות שמאפשרות מחיקת התמונות וצמצום הטקסט למינימום .

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה! אני אבדוק את העניין.

      אהבתי

      1. חגית הגיב:

        הכנתי אמש עם מלית גבינת טובורג+בולגרית וקצת קשקבל, מלית תרד טורקי חלוט וסחוט עם בולגרית ומלית חציל קלוי הקפאתי והבוקר אפיתי . הבצק מעולה כמעט ללא שמן, נח לילה בקירור, והתוצאה הסופית קצרה מחמאות.

        אהבתי

      2. בייקרי 365 הגיב:

        איזה כיף! נשמע מעולה! תודה!

        אהבתי

  6. הכנתי, יצא יופי, תודה!

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      איזה כיף! תודה!

      אהבתי

  7. אריק הגיב:

    היי המתכון ובתמונות נראות נהדר כל הכבוד! ועכשיו לשאלה האם חייב לחכות 4-5 שעות שהבצק ינוח או ששעה וחצי שעתיים מספיק??

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      ככל שמחכים יותר אז יהיה יותר קל למתוח את הבצק. אפשר לנסות גם אחרי שעתיים אבל אז אולי יהיה קצת יותר קשה למתוח

      אהבתי

  8. TIKI הגיב:

    היי ,
    אין כמו המתכונים שלך
    ברמה הכי גבוהה שיכולתי לבקש
    אז תודה על הנדיבות וההסברים
    המדוייקים .
    אפשר להכין את הבורקסים ולהקפיא
    לפני שנכנסים לתנור ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה רבה! וכן, אפשר להקפיא לפני אפייה

      אהבתי

  9. פאני בן שושן הגיב:

    היי דרור אשמח אם תוכל לכתוב לי איך להכין מלית חצילים לבורקס , תודה רבה וכמו תמיד ההסברים והסבלנות שלך למתכונים היא פשוט מדהימה אשרייך 🌹

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אופים את החצילים בתנור עד שהם רכים מאוד. מקלפים ואוספים את תוכן החצילים לקערה. מערבבים עם גבינות שאוהבים, למשל, טוב טעם ובולגרית. מתבלים וממלאים. תודה ובהצלחה!

      אהבתי

  10. שלום
    ראשית תודה רבה על המתכונים. ניסיתי את המתכון יצא טעים מאד. אבל לא פריך כמו שרואים בתמונות ובסרטון (לא השתמשתי בטורבו בתנור) מה לפי דעתך יכול לעזור ל”יותר פריכיות”.תודה מראש

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לא חייבים טורבו. מציע שני דברים: להשתמש בקצת יותר שומן בפתיחה של העלים ולאפות בחום קצת יותר גבוה בתנור.

      Liked by 1 person

  11. רחל הגיב:

    שלום, אפשר הכין את הבצק עם שמרים כדי שיהיה קל יותר לרדד אותו? תודה על המתכונים

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      הוספת שמרים לבצק לא תעזור לרידוד שלו. הבצק מאוד נוח לעבודה, אין צורך להוסיף לו כלום.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s