גביעי גלידה

הכנתם גלידה בבית (או אולי קניתם אחת טובה), אז למה לא לפנק את המשפחה והחברים (ובטח שאת עצמכם) עם גביעי גלידה מדהימים בעבודת יד? מעט עבודה והתוצאה ממכרת ואפשר גם להשתגע איתם עם טעמים ותוספות.

IMG_9817_2.JPG

גביעי גלידה (כ-30 יחידות)
90 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר
140 גרם חלבון
100 גרם קמח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מקציפים עם וו בלון את החמאה ואבקת הסוכר כ-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  • מוסיפים פנימה את החלבון בהדרגה כל פעם קצת. מוודאים שהחלבון נטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד ומגרדים את דפנות הקערה מדי פעם.
  • מוסיפים את הקמח ומערבלים ערבול קצר במהירות איטית רק עד שהכל מתאחד
  • על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה שמים כף של בלילה ומורחים אותה לעיגול דק מאוד בקוטר של כ-10 ס"מ
  • חוזרים על הפעולה עד שהמגש מלא בעיגולים ואז אופים כ-7 דקות עד להזהבה
  • מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים כל עיגול על גבי קונוס מתכת באורך כ-10 ס"מ. ניתן להכניס בתוך קונוס נוסף על מנת לשמור על הצורה. כעבור 2 דקות הגביע יתקשה וניתן להוציא אותו מהקונוסים.
  • אם העיגולים התקשו מדי ולא ניתן לגלגל אותם, מחזירים את המגש לתנור לדקה או שתיים לריכוך
  • ממשיכים לאפות עיגולים עד שנגמרת כל הבלילה
  • ניתן לפזר על גבי העיגולים לפני האפייה שברי אגוזים, שקדים, שיבולת שועל ועוד לגיוון
מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. אביה הגיב:

    תודה על הפרויקט הנפלא של הגלידות 🙂
    ניתן לעשות את הגביעים פרווה ע"י שימוש בשמן קוקוס במקום החמאה?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, אפשרי

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s