"והגפנים סמדר נתנו ריח" שיר השירים ב' 18
שבעה מתכונים בהשראת שבעת המינים. שלישית היא הגפן המלכותית ובעבורה חזרתי אל המקורות. בבית הוריי, עונת החגים אינה שלמה בלי המרוזיה, שלפעמים נקראת גם תנזיה, שהיא מעין ריבה של צימוקים ואגוזים. לא רק שהיא מושלמת לזלילה בפני עצמה, היא גם משתלבת מצויין עם שלל תבשילים…
6 כוסות צימוקים בהירים וכהים
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות ברנדי
חצי כוס שמן
מיץ מחצי לימון
5-7 משמשים מיובשים
5-7 שזיפים מגולענים מיובשים
- משרים את הצימוקים בהרבה מים לשעתיים לפחות ורצוי ללילה
- קולים את האגוזים קלות במחבת או בתנור
- מסננים היטב את הצימוקים ומנגבים אותם במגבת או בנייר סופג
- בסיר רחב מחממים את השמן ומפזרים את הצימוקים. מטגנים אותם קלות 2-3 דקות.
- מפזרים מעל את הסוכר ומוסיפים כוס מהאגוזים, ברנדי, מיץ לימון ואת הפירות היבשים הנוספים
- מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם
- מסירים מהאש ומקררים ואז מוסיפים את יתרת האגוזים
- שומרים בצנצנות אטומות בחוץ או במקרר