"ולקחתם לכם ביום הראשון פרי עץ הדר כפות תמרים וענף עץ עבות וערבי נחל" ויקרא כג' 40

שבעה מתכונים בהשראת שבעת המינים. שביעי ואחרון הוא התמר המתוק וכאן עם עוגיות מגולגלות שכולם אוהבים. קלאסיקה של נוף ילדותנו הישראלית שאפשר להכין גם עם שוקולד. ובגרסה הזו כמה שיותר גלגולים יותר טוב והנה השיטה…

img_2944_2

חומרים ל-24 עוגיות

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
60 גרם חלמון (מ-3 ביצים בגודל L)
190 גרם קמח (כוס ושליש)
6 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי או כחצי שקית)
1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
ממרח תמרים או ממרח שוקולד אהובים

  • מערבלים את החמאה והקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ונותנים עוד ערבול קצר
  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל רק עד שמתאחד לבצק
  • אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים מעט מים קרים ומערבלים עוד ערבול קצר בלבד
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים על חלק לריבוע ישר (בערך 10X10 ס"מ)
  • עוטפים היטב כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות, רצוי ללילה אבל לפעמים גם 2-3 שעות יספיקו. הבצק צריך להיות יציב וקשה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה
  • מניחים יריעה גדולה של ניילון נצמד על משטח העבודה (רצוי עם כמה שפחות קמטים)
  • מוציאים חתיכה אחת של בצק מהמקרר, מורידים את העטיפה ומניחים אותו על הניילון הנצמד
  • נותנים לו לנוח בחוץ כמה דקות עד שהוא מתרכך מעט וניתן לעבודה
  • גוזרים חתיכת נייר אפייה לגודל של 25X35 ס"מ כדי שתשמש לנו כמדד בזמן הרידוד
  • מניחים מעל הבצק יריעה נוספת של ניילון נצמד ומתחילים לרדד את הבצק בשני הכיוונים עד שהוא מעט גדול יותר מהצורה שחתכנו מנייר האפייה
  • אם הבצק נהיה רך מדי, מכניסים אותו שוב למקרר לכמה דקות
  • מסירים את הניילון הנצמד מצד אחד, מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים ומתחילים לגלגל את הבצק צפוף ככל שניתן
  • חוזרים על הפעולות עם החתיכה השנייה של הבצק
  • מצננים את שני נחשי הבצק כ-20 דקות לפני האפייה
  • אופים כ-20 דקות עד שהנחשים מזהיבים קלות
  • מוציאים מהתנור ובעודם חמים, פורסים כל נחש באלכסון ל-12 חתיכות ברוחב 2-3 ס"מ כל אחת עם סכין משוננת
  • מצננים לחלוטין ומפדרים במעט אבקת סוכר

img_3013_2

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. אירית

    הי דרור, בתמונה מראה כאילו שחתכת את העוגיות ואז אפית? לא? נראה יותר מושלם. זו אופציה? או שטעיתי לגמרי?

    1. בייקרי 365

      אפשר ככה ואפשר ככה, שתי האפשרויות טובות. זה תלוי כמה רוצים את הגלגולים בצדדים להיות קראנצ'יים או רכים.

  2. Edna Tapiro

    בלוג נפלא,,מרשים מקצועי,וכול מתכון סיפור הצלחה,תודה על השיתוף

    1. בייקרי 365

      תודה! שנה טובה!

להגיב על בייקרי 365לבטל