זהו, חזרנו לשגרה. הילדים חזרו לבית הספר ואנחנו חזרנו לפקקים. אבל עוד שנייה שבת ולנו יש את העוגה המושלמת להתרווח איתה על הספה – פרסבורגר מרשים עם מילוי מרציפן ואגסים. מתוך הפרוייקט שלנו בשיתוף עם חברת המרשלג שמייצרת מרציפן טעים וזמין.

 

IMG_0431_2

חומרים ל-2 עוגות באורך 40 ס"מ

בצק פרסבורגר:
200 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
10 גרם מלח
2 חלמונים
150 מ"ל חלב
500 גרם קמח
30 גרם שמרים טריים
– מערבבים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר חמאה ומלח
– מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב 2-3 דקות
– מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ-2 דקות נוספות
– מעבירים לכלי נקי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות ועדיף ללילה
למלית:
6 אגסים קטנים
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כמה מקלות קינמון או כפית אבקת קינמון (אופציונלי)
2 חבילות אבקת מרציפן "כל אחד יכול" של חברת המרשלג (או 400 גרם מרציפן מוכן)
– קולפים ומגלענים את האגסים וחותכים אותם לחצאים
– שמים את הסוכר, המים והקינמון בסיר ומביאים לרתיחה
– מבשלים את הסירופ עוד 5 דקות ומכניסים פנימה את האגסים
– מבשלים את האגסים בסירופ על אש נמוכה תוך כדי ביעבוע עדין כ-15 דקות
– מסננים את האגסים מהסירופ ומצננים. את יתרת הסירופ ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר לשימוש חוזר או לשימושים אחרים
004.jpg
הרכבה:
– מכינים את המרציפן לפי ההוראות שעל האריזה
– מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X40 ס"מ
– משטחים את המרציפן למלבן צר וארוך ומניחים במרכז הבצק
– חותכים את האגסים המבושלים לפרוסות ומניחים אותם לאורך כל המרציפן
– חותכים משולי הבצק משני צידי המרציפן רצועות ברוחב 1 ס"מ ומקפלים אותן לסירוגין תוך כדי מתיחה מעל המלית אל הצד השני – פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל
– מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. I am

    OMG! לא פחות! מלית גאונית עם שימוש אינטליגנטי במרציפן

להגיב על בייקרי 365לבטל