עוגיות בייגלה וקרמל מלוח

קבלו את הדבר הגדול הבא שלנו – עוגיות פריכות שמכינים מבייגלה מלוחים טחונים לאבקה וממלאים בקרמל מלוח! אמאל'ה כמה שהדבר הזה טעים וממכר! צריך דחוף להוציא אותן מהבית….

IMG_0448_2

 

חומרים לכ-50 עוגיות

לבצק בייגלה:
165 גרם מקלות בייגלה מלוחים (3 וחצי כוסות)
195 גרם קמח (כוס וחצי)
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
50 גרם סוכר חום בהיר (1/4 כוס)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
225 גרם חמאה קרה
1 ביצה

למילוי קרמל מלוח:
120 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
30 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס סירופ גלוקוז או סירופ תירס או דבש
130 גרם סוכר לבן (2/3 כוס)

  • טוחנים את הבייגלה במעבד מזון לאבקה דקה
  • מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכרים וטוחנים כמה שניות לאיחוד
  • מוסיפים את החמאה וטוחנים עד לקבלת תערובת של פירורים גסים
  • מוסיפים את הביצה וטוחנים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מאוד פירורי מוסיפים 1-2 כפות מים וטוחנים שוב
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מעבירים את הבצק למקפיא לכ-15-20 דקות
  • קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ובמחצית מהם קורצים חור במרכז בקוטר 1 ס"מ
  • מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
  • מכינים את הקרמל: שמים בסיר אחד את השמנת המתוקה, החמאה והמלח ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש.
  • שמים בסיר שני את הסוכר והסירופ ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק
  • מדללים מיד בתערובת השמנת ומערבבים היטב
  • ממשיכים לבשל על אש בינונים עוד כ-3 דקות (אם יש לכם מדחום, הקרמל צריך להגיע לסביבות 120 מעלות)
  • מניחים בצד לצינון כחצי שעה שהקרמל יהיה נוח לעבודה. חשוב לא לחכות מדי כי אז הקרמל עלול להיות קשה מדי ולא נוח לעבודה. אם זה קורה ניתן לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל
  • מסדרים את כל העוגיות עם החור על מגש ומפדרים באבקת סוכר
  • באמצעות כפית או שק זילוף מניחים מעט קרמל במרכז של העוגיות ללא החור ומניחים בעדינות עוגיה עם חור על הקרמל. לוחצים בעדינות כלפי מטה.
  • ניתן להעביר את העוגיות למקרר או למקפיא לכמה דקות כדי שהקרמל יתייצב לחלוטין
  • העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע ובמקרר כשבועיים (אבל הם לא יישארו לכם כל כך הרבה זמן….)
מודעות פרסומת

There are 10 comments

  1. רינת

    נשמע מגניב! 🙂
    ואיזה יופי ששמת את כל המרכיבים ביחד ורק אז את הוראות ההכנה – ככה זה הרבה יותר נוח 🙂

  2. דפנה

    הכנתי ויצא מגניב ביותר,בגלל שיש תינוק קטנטן עשיתי בשלבים אז הקרמל קצת סבל ממני חימומים חוזרים ונשנים אבל עדיין יצא טעים מאוד ובאופן מפתיע לא מתוק מדי. בכלל התאהבתי בבלוג

  3. מוריה

    לקח קצת זמן עד שהצלחתי להכין את העוגיות (הילדים חיסלו לי את הבייגלה 😄)
    אבל היה כל כך שווה לחכות!
    מתכון מושלם, שילוב מעולה של מתוק ומלוח, תודה!

  4. מוריה

    שאלה בקשר לקרמל-
    אני מכינה ממרח קרמל מלוח, בדיוק לפי ההוראות, ולמרות שיוצא מאד טעים ו"ממרחי" -החום של התערובת מגיע עד 105-107 מעלות, גם אם אני מנסה להמשיך לבשל/להגביר חום/להנמיך חום- זה אף פעם לא מגיע 110 מעלות אפילו. הבעיה היחידה ש(אולי) נובעת מזה זה שאחרי קצת זמן מצטבר מעט נוזל בתחתית הצנצנת.
    תובנות?

    1. בייקרי 365

      יכול להיות שהבעיה במדחום. צריך להמשיך לבשל ואין צורך להגביר את החום. קרמל רגיש ללחות כך שהנוזל שבתחתית יצטבר כעבור כמה זמן בכל מקרה.

  5. Oz

    היי,
    כמה זה 1/4 'כוס סירופ גלוקוז' בגרם? 90, הגיוני?
    יהיה סיוט לנקות כוס מזה

    תודה!

השאר תגובה