טארט תותים ושוקולד לבן

מתכון אחרון לשנת 2017 ואנחנו כבר מתכוננים במרץ למסיבות יום הולדת 5 לבייקרי 365 שיחולו, כרגיל, בתחילת השנה החדשה. בינתיים קבלו מתכון קלאסי, אחד האהובים ביותר אצלנו – טארט עם קרם פטיסייר שוקולד לבן והמון תותים. איזו דרך מושלמת לסגור את השנה!

IMG_0458_2

חומרים לשני טארטים בקוטר 20 ס"מ

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים 2 תבניות או רינגים בקוטר 20 ס"מ בבצק ומקררים כחצי שעה
  • אופים 17 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
קרם דיפלומט שוקולד לבן:
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
  • את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
  • מוסיפים פנימה מיד את הג'לטין והשוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד וחלק
  • עוטפים את הקרם בניילון נצמד על פני הקרם ומקררים כשעתיים
  • מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב מהיר
  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים יחד את שתי התערובות

הרכבה:
סלסלה גדולה של תותים
עלי נענע לקישוט

  • ממלאים את הטארטים עד לשפתם בקרם הדיפלומט
  • קוטמים את ראשי התותים כך שהם כולם בערך באותו אורך
  • חותכים את התותים לרבעים ומסדרים אותם במעגלים – מתחילים במעגל החיצוני ומסדרים אותם אחד על גבי השני
  • ממשיכים למעגלים הפנימיים כאשר כל הזמן מסדרים את התותים באותו כיוון
  • מעטרים במעט עלים קטנטנים של נענע

 

מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. מעיין הגיב:

    מהמם!
    מה הכמויות לתבנית אחת בקוטר 24?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לתבנית אחת בגודל 24 ס"מ תצטרכי 3/4 מהכמות. או שתכיני את הכמות שבמתכון ותעשי ממנה אחת גדולה בקוטר 24 ס"מ ועוד אחת קטנה בקוטר 8 ס"מ

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s