טארט תותים ושוקולד לבן

מה מסמל אהבה יותר מאשר תותים ושוקולד לבן? הנה כאן טארט פריך שמחבר אותם יחד בצורה הכי מושלמת שאפשר, כך שאפשר לפנק ולהתפנק עם מי שאוהבים במיוחד…

IMG_0458_2

חומרים לשני טארטים בקוטר 20 ס"מ

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים 2 תבניות או רינגים בקוטר 20 ס"מ בבצק ומקררים כחצי שעה
  • אופים 17 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
קרם דיפלומט שוקולד לבן:
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
  • את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
  • מוסיפים פנימה מיד את הג'לטין והשוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד וחלק
  • עוטפים את הקרם בניילון נצמד על פני הקרם ומקררים כשעתיים
  • מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב מהיר
  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים יחד את שתי התערובות

הרכבה:
סלסלה גדולה של תותים
עלי נענע לקישוט

  • ממלאים את הטארטים עד לשפתם בקרם הדיפלומט
  • קוטמים את ראשי התותים כך שהם כולם בערך באותו אורך
  • חותכים את התותים לרבעים ומסדרים אותם במעגלים – מתחילים במעגל החיצוני ומסדרים אותם אחד על גבי השני
  • ממשיכים למעגלים הפנימיים כאשר כל הזמן מסדרים את התותים באותו כיוון
  • מעטרים במעט עלים קטנטנים של נענע

 

מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. מעיין הגיב:

    מהמם!
    מה הכמויות לתבנית אחת בקוטר 24?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לתבנית אחת בגודל 24 ס"מ תצטרכי 3/4 מהכמות. או שתכיני את הכמות שבמתכון ותעשי ממנה אחת גדולה בקוטר 24 ס"מ ועוד אחת קטנה בקוטר 8 ס"מ

      אהבתי

  2. ליהי הגיב:

    שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
    את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
    עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר

    קצת לא מובן החלק הזה- לשים בקערה/לערבב חלב,חלמון,סוכר וקורנפלור?
    השוואת טמפ- להוסיף מעט מהחלב הרותח בחלמונים לערבב ולהחזיר הכל לחלב הרותח?

    אפשר להשתמש בתבנית קוטר 26 עם החומרים ל2 תבניות?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, הבנת נכון. לגבי הגודל, יישאר לך קצת אקסטרה, אולי לעשות טארט קטן נוסף

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s