מתכון שכיף להכין כל השנה אבל מתאים במיוחד לתקופה הזאת של ט"ו בשבט – טארט פריך מצד אחד ונימוח מצד שני של קרם מרציפן והמון פירות יבשים!

IMG_0511_2.JPG

חומרים לשתי תבניות בגודל 25X10 ס"מ

תערובת פירות יבשים:
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין
100 גרם צימוקים
100 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם פיסטוק
3 שקיות תה

  • שמים את כל הפירות היבשים בקערה עם שקיות התה ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי ועוד קצת
  • מכסים בניילון נצמד ומשרים לכמה שעות ורצוי ללילה

פריך שקדים:
130 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
20 גרם שקדים טחונים
25 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה

קרם מרציפן:
100 גרם מרציפן
100 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
20 גרם קורנפלור
1 ביצה גודל L
1 חלמון
15 גרם רום או ברנדי

  • מגרדים את המרציפן בפומפייה ושמים את הפירורים בקערת מיקסר עם החמאה ואבקת הסוכר
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
  • מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים והרום ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד וחלק

הרכבה:

  • משתמשים בשני רינגים מלבניים בגודל 25X10 ס"מ
  • מניחים מלבן בצק הגדול מגודל הרינג על מגש עם סיליקון או נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות 10 דקות ומוציאים מהתנור
  • קורצים מיד תחתית של בצק עם הרינג ומשאירים אותה על המגש
  • ממלאים כל רינג בחצי מכמות קרם המרציפן מרוח בשכבה אחידה על הבצק
  • מפזרים מעל את הפירות היבשים ולוחצים אותם מעט למטה שיידבקו אל הקרם
  • אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד שהקרם מזהיב
  • אם הפירות מתחילים להישרף מלמעלה ניתן לכסות עם נייר כסף ולהמשיך באפייה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. נוי

    ניתן להכין את המתכון בתבנית פאי עגולה קוטר 26 ס״מ?

להגיב על בייקרי 365לבטל