מתכון שכיף להכין כל השנה אבל מתאים במיוחד לתקופה הזאת של ט"ו בשבט – טארט פריך מצד אחד ונימוח מצד שני של קרם מרציפן והמון פירות יבשים!
חומרים לשתי תבניות בגודל 25X10 ס"מ
תערובת פירות יבשים:
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין
100 גרם צימוקים
100 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם פיסטוק
3 שקיות תה
- שמים את כל הפירות היבשים בקערה עם שקיות התה ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי ועוד קצת
- מכסים בניילון נצמד ומשרים לכמה שעות ורצוי ללילה
פריך שקדים:
130 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
20 גרם שקדים טחונים
25 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
- שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
- מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
קרם מרציפן:
100 גרם מרציפן
100 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
20 גרם קורנפלור
1 ביצה גודל L
1 חלמון
15 גרם רום או ברנדי
- מגרדים את המרציפן בפומפייה ושמים את הפירורים בקערת מיקסר עם החמאה ואבקת הסוכר
- מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
- מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבלים עד שמתאחד
- מוסיפים את הביצים והרום ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
הרכבה:
- משתמשים בשני רינגים מלבניים בגודל 25X10 ס"מ
- מניחים מלבן בצק הגדול מגודל הרינג על מגש עם סיליקון או נייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות 10 דקות ומוציאים מהתנור
- קורצים מיד תחתית של בצק עם הרינג ומשאירים אותה על המגש
- ממלאים כל רינג בחצי מכמות קרם המרציפן מרוח בשכבה אחידה על הבצק
- מפזרים מעל את הפירות היבשים ולוחצים אותם מעט למטה שיידבקו אל הקרם
- אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד שהקרם מזהיב
- אם הפירות מתחילים להישרף מלמעלה ניתן לכסות עם נייר כסף ולהמשיך באפייה
ניתן להכין את המתכון בתבנית פאי עגולה קוטר 26 ס״מ?
כן, הכמות תתאים בדיוק.