שבלול קינמון ענקי

לקחנו את שבלול הקינמון המוכר והכל כך אהוב ואפינו אותו בגרסת ענק שניתן לפרוס לפרוסות ולהגיש כמו עוגה. בצק בריוש רך ואוורירי עם שכבה דקה של קרם שקדים, מעט סוכר והמון קינמון. כמה שזה טעים!!

IMG_0537_2

חומרים לשתי עוגות בקוטר 20 ס"מ

קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)

  • מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה

לבצק:
600 גרם קמח (עדיף קמח לחם) (4 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם שמנת חמוצה או יוגורט (1 מיכל)
4 ביצים (גודל L)
מעט מלח

  • מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, מלח ומשפר אפייה
  • מוסיפים אל הקערה את השמנת החמוצה והביצים ומתחילים לעבד את הבצק במיקסר עם וו לישה
  • כאשר החומרים מתאחדים מעט אבל הבצק עדיין פירורי מוסיפים את החמאה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עם המיקסר במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק

IMG_20180202_105813.jpg

  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית (לא נצמדת) ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי כחצי ס"מ
  • מורחים שכבה דקה של קרם שקדים על כל המלבן של הבצק
  • מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר מעורבב עם קינמון
  • חותכים לרצועות ברוחב כ-2 ס"מ. מגלגלים רצועה אחת לשבלול ואז ממשיכים לגלגל עליה את שאר הרצועות.
  • אם הבצק רך או שהשבלול נהיה גדול מדי מעבירים אותו לתבנית וממשיכים לגלגל את הרצועות לשבלול בתוך התבנית

IMG_20180202_124652.jpg

  • מתפיחים לתפיחה במקום חמים כשעה עד שעה וחצי
  • אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה של הבצק
  • מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר
  • מצננים ומזגגים בציפוי (אם רוצים)

סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים

  • שמים את המים והסוכר בסיר, מבשלים לרתיחה ומוודאים שכל הסוכר נמס
  • מסירים מהאש ומצננים

ציפוי (אופציונלי):
3 כפות סוכר
1 כף מים
כמה טיפות מיץ לימון

  • מערבבים יחד את כל החומרים ונותנים להם לעמוד בצד כרבע שעה
  • משתמשים לציפוי העוגה כשהיא קרה
מודעות פרסומת

There are 9 comments

  1. ספיר

    היי!
    לא כל כך הבנתי איך ליצור את הצורה של העוגה. אתה חותך רצועות לאורך ומגלגל לרולדה כל רצועה?
    תודה!

    אהבתי

  2. הדס

    הי. הכנתי ויצא מדהים. חוץ מפאשלה אחת קטנה – יצא שמבחוץ ומבפנים זה היה רך ואפוי אבל באמצע הייתה שורה שלא הייתה אפויה מספיק ככה שהיא גם נפלה לאחר הצינון. מה יכולה להיות הסיבה? השארתי את זה יותר זמן ממה שכתוב.. תודה.

    אהבתי

    1. בייקרי 365

      כנראה שהחום של התנור לא מספיק גבוה. או שתעלי את החום אם התנור מסוגל, או שתאפי פחות פיתות בכל סיבוב כך שהחום יתחל על פחות.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s