כשאוהבים אז כל תירוץ הוא סיבה למסיבה, ויום האהבה אינו יוצא דופן. אני בחרתי לפנק ולהתפנק עם עוגות בחושות קטנטנות וממש טעימות עם חמוציות שיכורות מוודקה ושוקולד לבן. אבל סוד הטעם המדהים שלהן טמון בשימוש בחליטת תה פירות אדומים כתחליף לנוזלים של העוגה. יום מושלם ומלא באהבה!

IMG_0617_2.JPG

חומרים ל-12 עוגות קטנטנות או 3 עוגות אינגליש קייק

לבלילה:
225 גרם חמאה רכה
350 גרם סוכר (כוס ו-3/4)
מעט תמצית וניל
300 גרם ביצים (5 גודל L)
160 גרם מים רותחים (2/3 כוס)
1 כפית תערובת לחליטת פירות אדומים או 1 תיון (אתם יכולים לגוון עם כל תה שאתם אוהבים)
340 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
4 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
קמצוץ מלח
2/3 כוס חמוציות
1/2 כוס וודקה או רום בהיר
1/2 כוס שוקולד לבן קצוץ גס

לשטרויזל סוכר חום:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום (1/4 כוס)
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
50 גרם קמח (1/2 כוס)

  • מביאים את המים לרתיחה ומכניסים פנימה את התיון או החליטה. משרים בצד ל-10 דקות בערך ומסננים את התיון או החליטה מהמים.
  • מערבלים את החמאה והסוכר בקערה עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד שהכל מתאחד. רצוי לגרד מדי פעם את דפנות ותחתית הקערה
  • מערבבים יחד את כל האבקות – מלח, אבקת אפייה ומלח
  • מקפלים פנימה אל הבלילה לסירוגין את תערובת האבקות ומי התה
  • שמים את החמוציות עם הוודקה או הרום בקערה ומכסים עם מכסה. מכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה כדקה
  • מסננים את החמוציות האלכוהול ומקפלים אותן אל הבלילה יחד עם השוקולד הלבן
  • משמנים ומקחים את התבניות ויוצקים את התערובת עד לשני שליש מהגובה של כל תבנית
  • מערבלים את כל חומרי השטרויזל בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפזרים מעל מהשטרויזל על כל בלילה
  • אופים את העוגות ב-180 מעלות כ-20-30 דקות (תלוי בגודל)
  • מצננים ומשיגים. אפשר לעטר במעט שבררי פטל מיובש (אופציונלי)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. חנהפ

    הכנתי, יצאו מעולות!

להגיב על חנהפלבטל