אני קורא לממתקים האלה "לוזו" = לוז + יוזו. שילוב מנצח של אגוזי לוז קלויים עם קרמל יוזו מלוח וציפוי שוקולד לבן שנותן להם מתיקות מעודנת. אלו הממתקים שלא תוכלו להפסיק לנשנש בחג הקרוב – פצצה של טעמים ומרקמים בפה!
חומרים לכ-1 ק"ג ממתקים לוזו:
220 גרם סוכר
40 גרם מים
45 גרם מיץ יוזו (או מיץ לימון)
65 גרם דבש
6 גרם מלח
2 גרם סודה לשתייה
20 גרם חמאה
420 גרם אגוזי לוז
40 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות לקוביות קטנות
300 גרם שוקולד לבן
20 גרם חמאת קקאו
- מחממים תנור ל-160 מעלות וקולים את אגוזי הלוז כ-15 דקות
- בינתיים, שמים בסיר את הסוכר, המים, מיץ היוזו והדבש ומבשלים עד ל-170 מעלות (רצוי להיעזר במדחום אבל אם אין, צריך להתקבל קרמל בצבע ענברי בינוני)
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה, המלח והסודה לשתייה. מערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה.
- מוסיפים פנימה את אגוזי הלוז החמים ואת קליפת ההדרים
- משטחים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפייה או נייר סיליקון לשכבה אחידה וצפופה ומניחים להתקררות
- ממיסים יחד את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומטמפררים אותם על ידי קירור על השיש או בתוך קערת מתכת קרה ל-28 מעלות וחימום עדין ל-29 מעלות. לחילופין ניתן לתת לשוקולד להתקרר לאזור ה-30 מעלות ולהוסיף פנימה 1% אבקת מיקריו.
- שוברים את הנוגטין שהתקבל לחתיכות גסות ומעבירים לקערת מיקסר. מערבלים קלות עם וו גיטרה על מנת לשבור אותו לחתיכות ומוסיפים פנימה את השוקולד המטומפרר עד לציפוי
- יוצקים את התערובת שהתקבלה על גבי נייר אפייה ומשטחים היטב. מעבירים למקרר למספר דקות להתגבשות.
- שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
מודעות פרסומת