לוז + יוזו = לוזו

אני קורא לממתקים האלה "לוזו" = לוז + יוזו. שילוב מנצח של אגוזי לוז קלויים עם קרמל יוזו מלוח וציפוי שוקולד לבן שנותן להם מתיקות מעודנת. אלו הממתקים שלא תוכלו להפסיק לנשנש בחג הקרוב – פצצה של טעמים ומרקמים בפה!

IMG_0671_2.JPG

חומרים לכ-1 ק"ג ממתקים לוזו:
220 גרם סוכר
40 גרם מים
45 גרם מיץ יוזו (או מיץ לימון)
65 גרם דבש
6 גרם מלח
2 גרם סודה לשתייה
20 גרם חמאה
420 גרם אגוזי לוז
40 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות לקוביות קטנות
300 גרם שוקולד לבן
20 גרם חמאת קקאו

  • מחממים תנור ל-160 מעלות וקולים את אגוזי הלוז כ-15 דקות
  • בינתיים, שמים בסיר את הסוכר, המים, מיץ היוזו והדבש ומבשלים עד ל-170 מעלות (רצוי להיעזר במדחום אבל אם אין, צריך להתקבל קרמל בצבע ענברי בינוני)
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה, המלח והסודה לשתייה. מערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה.
  • מוסיפים פנימה את אגוזי הלוז החמים ואת קליפת ההדרים
  • משטחים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפייה או נייר סיליקון לשכבה אחידה וצפופה ומניחים להתקררות
  • ממיסים יחד את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומטמפררים אותם על ידי קירור על השיש או בתוך קערת מתכת קרה ל-28 מעלות וחימום עדין ל-29 מעלות. לחילופין ניתן לתת לשוקולד להתקרר לאזור ה-30 מעלות ולהוסיף פנימה 1% אבקת מיקריו.
  • שוברים את הנוגטין שהתקבל לחתיכות גסות ומעבירים לקערת מיקסר. מערבלים קלות עם וו גיטרה על מנת לשבור אותו לחתיכות ומוסיפים פנימה את השוקולד המטומפרר עד לציפוי
  • יוצקים את התערובת שהתקבלה על גבי נייר אפייה ומשטחים היטב. מעבירים למקרר למספר דקות להתגבשות.
  • שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. הילה

    היי,
    אתה משתמש פשוט בקליפות תפוזים קנויות מסוכרות למתכון? או משהו אחר? תודה!

השאר תגובה